Obavijesti

Sport

Komentari 1

PRVA HNL 07/08.: Tučnjava u dvoranskoj ligi, poginuo Ćustić

PRVA HNL 07/08.: Tučnjava u dvoranskoj ligi, poginuo Ćustić

Dinamo je osvojio 17. sezonu HNL-a, a slavio je i u Kupu. Sezona 2007/08. ostala je u sjeni tragične Ćustićeve smrti i tučnjave igrača Dinama i Hajduka u dvorani...

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 30. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnjih 29 sezona i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova 30. sezona HNL-a . U 17. sezoni 2007/2008. Dinamo je bio dominantan, osvojio je prvenstvo i Kup, a 27. kolo igralo se kasnije zbog smrti Zadrova igrača Hrvoja Ćustića ...

Dinamo je ostavio pratitelje na 28 bodova, Hajduk je bio tek peti, a 27. kolo bilo je odgođeno i odigrano kasnije zbog tragične smrti Zadrovog igrača, Hrvoja Ćustića .

HNL-ova sedamnaesta sezona igrala se trokružnim sustavom, kao i ona prije nje. Dinamo je bio prvak s 82 boda, a "modri" su osvojili i Kup pobijedivši Hajduk 3-0 u finalu.

Slaven Belupo je bio drugi s 54 boda, isto koliko je imao i Osijek na trećem mjestu. Rijeka je bila četvrta, a Hajduk peti. Iz lige je ispalo Međimurje.

Dinamova dominacija

Dinamo je u prva tri kola Šibeniku, Zadru i Interu utrpao ukupno 14 golova, a primio tek jedan.

"Modri" su osvojili naslov s tri poraza (Osijek, Zagreb, Varteks), Želimir Terkeš s 21 golom bio je najbolji strijelac prvenstva, a Hajduk je pobijedio Inter 7-1, što je te sezone bila pobjeda s najvećom gol-razlikom.

Smrt Hrvoja Ćustića

Zadar i Cibalia 29. ožujka igrali su 26. kolo HNL-a na Stanovima. U drugoj minuti utakmice Danijel Subašić ispucao je loptu. Za njom je krenuo Hrvoje Ćustić . Mladi Zadrov igrač pao je i udario potiljkom u zid kraj terena nakon duela s Tomislavom Jurićem .

Ćustića su hitno prevezli u bolnicu bez svijesti. Operirali su ga iste večeri. Prognoze su bile dobre, ali stanje mu se naglo pogoršalo i njegov život se ugasio 3. travnja. Njemu u čast otkrivena je spomen ploča s natpisom "Zauvik pamtit će ti ime" .

Danijel Subašić bio je veliki Hrvojev prijatelj, skupa su rasli i igrali nogomet. Hrvatski golman na svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu s likom Hrvoja Ćustića.

- Doista su bili kao braća i zato sam Danijela oduvijek doživljavao kao svog sina. Tako ga doživljavam i danas, veselim se svakom njegovu uspjehu - rekao je Svetko Ćustić , sretan što uspomena na njegova nesretno stradalog sina živi kroz Subašića i njegove majice.

27. kolo odgođeno

Zbog tragične smrti Hrvoja Ćustića 27. kolo igralo se 29. i 30. travnja. Međimurje je kao posljednjeplasirani klub ispalo iz lige, a Inter je izborio ostanak kroz razigravanje protiv Dragovoljca (2-0, 0-0).

Prvu HNL izborila je Croatia Sesvete .

Dvoransko prvenstvo i sramotna tučnjava na derbiju

U sezoni 2007./2008 . odigrano je treće dvoransko prvenstvo. Prvak je bio Hajduk, drugi je bio Zagreb, a treći Dinamo. Igralo se u Domu sportova, a utakmicu Dinama i Hajduka obilježila je žestoka i sramotna tučnjava igrača.

Europa:

Dinamo se kao prvak priključio u prvom pretkolu Lige prvaka. "Modri" su pobijedili Hazar nakon produžetaka. Potom su u 2. pretkolu izbacili slovenske Domžale , a u 3. pretkolu Werder je bio prejak.

Dinamo je nastavio put u skupinama Kupa Uefe nakon što je sjajnom predstavom u Amsterdamu izbacio favorizirani Ajax. U skupinama su "modri" odigrali 0-0 s Baselom , izgubili od Branna i HSV-a te remizirali s Rennesom u zadnjem kolu.

Hajduk je u 1. pretkolu Kupa Uefa izbacio Budućnost, a u drugom je prejaka bila talijanska Sampdoria. Slaven je u 1. pretkolo prošao Teutu , ali je izgubio od Galatasaraya . Zagreb je ispao u 1. kolu Intertoto kupa od Vllaznije.

HNL 2007/2008.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: D inamo
  • osvajač Superkupa: nije igrano
  • najbolji strijelac: Želimir Terkeš (Zadar) - 21 gol
  • ušla u ligu: Croatia Sesvete
  • ispao iz lige: Međimurje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja