Obavijesti

Sport

Komentari 2

Prva HNL 13/14.: Zoran Mamić na klupi; Hajduk ispao od Dile

Prva HNL 13/14.: Zoran Mamić na klupi; Hajduk ispao od Dile
16

Dinamu prvenstvo, Rijeci Kup. Nikad gori Hajduk ispao je od Dile Gori u pretkolu Europske lige, a u skupinama su bili Dinamo i Rijeka. Bili su zadnji i predzadnji

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 30. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnjih 29 sezona i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova "30. sezona HNL-a". U 23. sezoni konačno je predstavljena Liga 10. Dinamo je slavio ispred Rijeke i Hajduka, a Kup je otišao na Kantridu

Liga 10 izglasana je još na skupštini HNS-a u srpnju 2010. godine. Tada je jedan od najvećih protivnika bio Zadrov Reno Sinovčić.

- Ovo je najsramotnija sjednica od kada sam ja u nogometu. Ljudi koji su glasovali za prijedlog su ucijenjeni - ljutio se Sinovčić .

Glavni tajnik HNS- a Zorislav Srebrić tada je na sve napade odgovarao riječima:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Demokratska procedura je poštivana.

HNK Hajduk - FC Dila Gori

U 23. sezoni HNL-a (2013./2014.) Dinamo je slavio ispred Rijeke s 11 bodova prednosti. Hajduk je bio treći, a Split četvrti.

Hrvatski dragovoljac je ispao iz lige, Zagreb je izborio povratak u prvoligaško društvo za sljedeću sezonu, a Duje Čop je bio najbolji strijelac.

Dinamova pobjeda protiv Istre 6-0 bila je najveća domaća pobjeda, a "modri" su vlasnici i najefikasnije gostujuće pobjede, protiv Slavena 6-1. Europske kvalifikacije izborili su Dinamo (pretkola Lige prvaka), Rijeka, Hajduk i Split u pretkolima Europske lige.

Dinamo će na Maltežane ili Cluj, a Lokosi dočekuju bečki Rapid
Dinamo će na Maltežane ili Cluj, a Lokosi dočekuju bečki Rapid

Dinamo izbacio Hajduk sa sedam komada

Hajduk je bio branitelj u Kupu. Splićani su imali velikih problema već u osmini finala protiv Vinogradara. Hajduk je prošao tek nakon produžetaka. Dinamo i Rijeka nisu imali problema protiv Zagore, odnosno Podravine.

Rijeka je u četvrtfinalu izbacila Osijek, a ždrijeb je već u ovoj fazi spojio Dinamo i Hajduk.

"Modri" su već u prvoj utakmici osigurali polufinale pobijedivši najveće rivale s 5-0. Slavio je Dinamo i na Poljudu 2-1 te u polufinalu izbacio Slaven Belupo.

Rijeka je finale izborila izbacivši Istru. U finalu Kupa momčad Matjaža Keka pobijedila je Dinamo u obje utakmice (1-0 i 2-0) te osvojila Rabuzinovo sunce, treći trofej u Kupu te prvi nakon pobjede protiv Varaždina u finalu 2006. godine.

'Bolje poznajem Cluj, ali naš se cilj zna - mi želimo pobijediti...'
'Bolje poznajem Cluj, ali naš se cilj zna - mi želimo pobijediti...'

Dinamu Superkup, novi otkaz Jurčiću, brat Zoran na klupi

Nakon osmog uzastopnog naslova prvaka Dinamo je osvajanjem Superkupa protiv Hajduka i sigurnim pobjedama protiv Fole i Sheriffa (ukupno 10-0) otvorio sezonu u europskim natjecanjima.

Dinamu je ždrijeb u posljednjem pretkolu donio Austriju Beč. Dinamo je u prvoj utakmici izgubio 2-0, a Zdravko Mamić je smijenio Krunu Jurčića. Na klupu je sjeo Zoran Mamić i Dinamo je umalo došao do senzacije u gostima.

"Modri" su desetak minuta prije kraja utakmice u Beču imali potrebnih 3-1, no domaćini su zabili drugi gol i poslali Dinamo u Europsku ligu. Klupu je ubrzo ponovno preuzeo Branko Ivanković, ali ovoga puta nije bilo željenog učinka pa se nedugo zatim na mjesto trenera, ovoga puta na dulji period, vratio sportski direktor Mamić.

Dinamo je u Europskoj ligi bio u skupini s Ludogorecom, Černomorecom i PSV-om, a završio je na posljednjem mjestu s jednim osvojenim bodom...

dinamo

Hajduk ispao od Dile Gori, Rijekina sjajna predstava u Europi

Hajduk i Rijeka uključili su se u drugom pretkolu Europske lige. Splićani su izbacili Turnovo s ukupnih 3-2, a Rijeka Prestaty Town s 8-0.

Hajduk je zapeo u trećem pretkolu od gruzijske Dile Gori. Bolji su bili Gruzijci u obje utakmice (1-0 oba puta) te su izbacili blijedi Hajduk.

HNK Hajduk - FC Dila Gori

Rijeka je Europsku ligu izborila preko Žiline s 2-1 i 1-1 te kasnije u povijesnim utakmicama snažni njemački Stuttgart . U Rijeci je bilo 2-1 za domaćina, a u Njemačkoj 2-2 i Kekovi su igrači ušli u skupinu Europske lige. Ždrijeb je Rijeku stavio u skupinu s Lyonom, Betisom i Vitorijom. Nisu se Riječani osramotili, iako su završili posljednji, ali osvojili su četiri boda.

HNK Hajduk - FC Dila Gori

HNL 2013./2014.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Rijeka
  • osvajač Superkupa: Dinamo
  • najbolji strijelac: Duje Čop (Dinamo) - 22 gola
  • ušli u ligu: Zagreb
  • ispali iz lige: Hrvatski dragovoljac
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka