Obavijesti

Sport

Komentari 93

Šuker: Ne želim plaću, radit ću za dobrobit našeg nogometa...

Šuker: Ne želim plaću, radit ću za dobrobit našeg nogometa...
10

Neće tu biti radikalnih promjena u odnosu na mog prethodnika Bilića, već lagane korekcije koje će poboljšati igru naše reprezentacije, rekao je novi izbornik Štimac

VIDEO

Po prvi put su se u petak poslijepodne javnosti obratili novi predsjednik HNS-a i novi izbornik. Na binu pred novinare u jednom zagrebačkom hotelu došao je Davor Šuker uz pljesak pa izrekao par uvodnih rečenica.

- Ovo je novi početak, nije floskula kad kažem da trebamo biti ujedinjeni da odemo u Brazil - rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Kada sam postao predsjednik, adrenalin mi je bio kao u najdelikatnijim trenucima nogometne karijere, rekao je Šuker

Uslijedio je kratki film o Igoru Štimcu, a onda je uz konfete i gromoglasan pljesak došao i sam Štimac. Dobio je prigodni dres brazilske reprezentacije sa svojim prezimenom i brojem '2014' koji aludira na SP.

- Neka Igor pripremi kupaće - rekao je Šuker dok je u pozadini svirala 'copacabana'.

Moramo izgarati za našu reprezentaciju kao što su oni koji su bili na prvim linijama, slikovit je bio Štimac

- Ovo je zadovoljstvo i čast, ali i obveza. U prošlosti je bilo boljih i lošijih rezultata naše reprezentacije. Vjerujem da slijede samo dobri dani. Nadam se konstruktivnoj podršci, nadam se da ćemo se vratiti u one dane kada smo postizali najveće uspjehe. Nama je najvažnije stanje nacionalnog duha, da u svaku utakmicu uđemo svjesni kako je nastala naša država i da izgaramo za našu reprezentaciju kao što su oni koji su bili na prvim linijama.

Davor Šuker je nakratko preuzeo mikrofon jer je morao reći koju riječ o huliganima.

- Moramo se uhvatiti u koštac s huliganima, među 10 smo u svijetu, a pojedinci nam ruše kredibilitet. Zato trebamo pomoć predsjednika Josipovića, ministra sporta, pravosuđa. Jedino zajednički to možemo riješiti. Dosta je da HNS stalno plaća drakonske kazne zbog huligana. Uhvatit ćemo se u koštac i s problemima HNL-a. Ove godine imat ćemo 12 klubova, a već iduće 10. To je plan - kazao je Šuker:

- Ne želim primati plaću, radit ću ovo za dobrobit našeg nogometa. Kada sam postao predsjednik, adrenalin mi je bio kao u najdelikatnijim trenucima nogometne karijere, kada sam pucao onaj penal na SP-u i kad samo zabio prvi prvoligaški gol za Osijek. 

Šuker je pričao i o formatu HNL-a.

- Liga je smanjena sa 16 na 12, a onda će ići na 10. Ne trebamo izmišljati toplu vodu. Velika je kriza, toga moramo biti svjesni. Moramo se vratiti u bazu. To je jedini naš put. 

Mišljenje je promijenio i Štimac.

- Želio sam Ligu 16 no shvatio sam da se neke stvari ne mogu riješiti preko noći. Nažalost, nisam uspio u ideji Lige 16, ali nikad nisam bio tašt na kritiku.

O reprezentaciji...

Što se reprezentacije tiče, neće biti ogromnih promjena.

- Kada je reprezentacija u pitanju, težit ću najvećim ciljevima. Alen Bokšić, moj veliki prijatelj, bit će moja desna ruka. Probat ćemo uvesti onu dozu drskosti koja nam je ponekad nedostajala. Neće tu biti radikalnih promjena u odnosu na mog prethodnika, već lagane korekcije koje će poboljšati igru naše reprezentacije.

O kvalifikacijama...

Imamo najtežu skupina u kvalifikacijama za SP. Ne bježimo od uloge favorita. Belgija i Srbija jednake su snage, ali jasno da utakmica sa Srbijom nosi i neke druge konotacije. Belgija je momčad u uzletu. Škotska i Wales su neugodni protivnici, ali naći ćemo načina da se s njima nosimo. Makedonija nas je znala u prošlosti skupo stajati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'