Sport

Komentari 0

Prvak i doprvak Hrvatske u istoj skupini LP. Reprezentacija se za SP bori s Mađarima i Izraelcima

Prvak i doprvak Hrvatske u istoj skupini LP. Reprezentacija se za SP bori s Mađarima i Izraelcima

Novo vrijeme i Futsal Pula Stanoinvest u Makarskoj će loviti prolazak u Elitnu rundu Lige prvaka uz Ayat iz Kazahstana i Sporting iz Portugala

Hrvatska futsalska reprezentacija igrat će u skupini 7 glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. sa selekcijama Mađarske i Izraela, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

Europske reprezentacije borit će se za sedam ulaznica za jubilarno 10. prvenstvo u futsalu koje će se održati 2024. godine, a domaćin će biti poznat naknadno. Interes za to pokazali su iskazali Iran, Indija, Maroko, Meksiko, SAD i Gvatemala, lani je domaćin SP-a bila Litva, a prvenstvo su osvojili Portugalci.

Pobjednici skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalificirati će se u Elitnu rundu, a preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija će igrati dodatne kvalifikacije. Prvo kolo kvalifikacija je na rasporedu od 12. do 21. rujna, zatim se ove godine nastavljaju u listopadu i studenom te početkom ožujka 2023. Utakmice drugog dijela kvalifikacija na rasporedu su do 20. prosinca 2023.

Istodobno je održan ždrijeb grupa Preliminarne i Glavne runde Uefine Futsalske Lige prvaka. Makarsko Novo vrijeme, aktualni prvak, i Futsal Pula Stanoinvest, doprvak, svoje natjecanje počinju u Glavnoj rundi, a utakmice su na rasporedu od 25. do 30. listopada. Voljom ždrijeba obje naše momčadi će igrati u grupi 2, a protivnici će im još biti kazahstanski Ayat i portugalski Sporting. Utakmice će se igrati u Makarskoj, a najbolje tri momčadi će proći u Elitnu rundu.

Najčitaniji članci