Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prvak putuje na Final Four: Olympiacos izbacio Anadolu

Prvak putuje na  Final Four: Olympiacos izbacio Anadolu
1

Aktualni europski prvak posljednji je putnik za završni turnir u Londonu sredinom svibnja nakon što je u petoj utakmici svladao turski Anadolu Efes 82-72

VIDEO

Košarkaši Olympiacosa, aktualni europski prvaci, posljednji su sudionici Final Foura Eurolige koji će se održati u Londonu od 10. do 12. svibnja.

Olympiacos je u majstorici četvrtfinala pred svojim navijačima pobijedio Anadolu Efes s 82-72 i osigurao put u britansku prijestolnicu gdje ga u polufinalu čeka ruski CSKA. U drugom polufinalu ćemo gledati španjolski ''el clasico'', sudar Barcelone i Real Madrida.

Efes je u Dvorani mira i prijateljstva riješio prvu četvrtinu u svoju korist s 23-21, a onda je drugu dionicu otvorio serijom 13-0 (36-21). Domaći su prvi koš u toj četvrtini postigli tek nakon pet minuta igre, ali do poluvremena su ipak uspjeli smanjiti zaostatak (41-33).

U trećoj dionici Olympiacos je malo po malo topio prednost Turaka da bi dvije minute prije kraja i poveo s 52-50. Završna je četvrtina donijela priličnu neizvjesnost i izmjenjivanje u vodstvu sve do zadnjih 90 sekundi kada su Grci serijom 5-0 pobjegli na 78-70 i povratka za goste iz Istanbula više nije bilo.

Olympiacos su predvodili Vassilis Spanoulis s 19 koševa i pet asistencija, te Georgios Printezis s 15 poena i sedam skokova. Jamon Lucas je s 14 koševa, šest skokova i pet asistencija bio prvo ime kod Efesa u čijim je redovima naš Stanko Barać odigrao 13 minuta i ubilježio dva poena i čak sedam skokova.

Euroliga, četvrtfinale (peta utakmica):

Olympiacos - Anadolu Efes 82-72 (Olympiacos dobio seriju s 3-2)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti