Sport

Komentari 23

Prvakinja nije htjela tapkati: Holly Holm pala u nesvijest...

Prvakinja nije htjela tapkati:  Holly Holm pala u nesvijest...

Kad sam je uhvatila, bila sam kao pitbull kad primi kost. Znala sam da ne smijem puštati, rekla je nova prvakinja bantam kategorije, Amerikanka Miesha Tate

Vladavina Holly Holm u bantam kategoriji trajala je samo jednu borbu. Uzela je pojas Rondi Rousey, ali nije uspjela obraniti naslov.

Miesha Tate šokirala je svijet na UFC 196 eventu u Las Vegasu, na istoj priredbi na kojoj je pravu malu senzaciju napravio i Nate Diaz koji je ušutkao Conora Mcgregora.

Miesha Tate poznata pod nadimkom "kolačić", stigla je do najveće pobjede u karijeri.

- Prvakinja sam i to zvuči baš dobro. Poštujem Holly, bila je prava prvakinja. Znala sam da moram završiti borbu u petoj rundi i zato sam krenula po pojas. Znala sam da je ne smijem pustiti - rekla je Miesha Tate, koja je u drugom pokušaju, nakon poraza od Ronde Rousey 2013. godine, osvojila pojas.

Holm je bila bolja na nogama, uzdrmala je Mieshu s nekoliko udaraca, ali Tate je svoju šansu čekala na parteru. I dočekala ju je.

Prvakinja se u prethodnoj rundi izvukla iz njenih ruku, ali u petoj rundi nije bilo pomoći. Holm nije htjela tapkati pa je sudac morao prekinuti borbu nakon što je prvakinja ostala bez svijesti. Veliko slavlje za Mieshu Tate moglo je početi...

Revanš protiv Holly ili borba s Rondom: To nije moj posao

Holly je od mene napravila bolju borkinju. Razmišljam na način da nije bitno koliko puta padneš, već koliko puta se postaviš na noge. Revanš protiv Holm ili obrana naslova s Rondom Rousey? Ne znam, to nije na meni. Ja se samo moram pojaviti s pojasom na meču, rekla je Miesha i opisala kako je osvojila pojas.

- Kad sam je uhvatila, bila sam kao pitbull. Znala sam da je gotovo. Prije toga sam si rekla da moram završiti borbu. Holm je bila žestoka, ali ja sam išla na sve ili ništa.

- Bila sam strpljiva i iskoristila sam svoju šansu. Sve se dogodilo tako brzo. Nisam bila ni svjesna što sam napravila. Sad sve polako sjeda na svoje mjesto. Prekrasan je osjećaj. Ne mogu to opisati riječima. Idem slaviti - dodala je nova prvakinja.

Najčitaniji članci