Dinamo u Konferencijskoj ligi, reakcija Jakirovića | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 79

Jakirović o Petkoviću i mogućim pojačanjima: Poskupjeli su i nije lako! Nećemo dati da nas gaze

Jakirović o Petkoviću i mogućim pojačanjima: Poskupjeli su i nije lako! Nećemo dati da nas gaze

Žao mi je što se nije gledala situacija s Petkovićem, nije mi jasno, ali Sparta je bila bolja. Svakodnevno razgovaramo s upravom, vrtimo i tražimo, rekao je trener Dinama nakon ždrijeba Konferencijske lige

VIDEO

Nakon razočaranja i debakla u Pragu Dinamo je na ždrijebu u Monaku doznao protivnike u premijernom nastupu u grupnoj fazi Konferencijske lige, bit će to češka Viktoria Plzen, kazahstanska Astana i kosovski Ballkani. Sergej Jakirović podijelio je razmišljanja s novinarima u loži na Maksimiru.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamov debakl u Pragu

Pokretanje videa...

Dinamov debakl u Pragu: Sparta ide u Europsku ligu 00:48

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sigurno ima zahtjevnijih protivnika, izvukli smo dobru grupu, može se proći, u svakoj utakmici morat ćemo pokazati to na terenu. Možemo biti zadovoljni, nadam se da ćemo biti zdravi, da nećemo imati problema u rosteru, da ćemo skupiti snage igrati svaka četiri dana da možemo, kao prvi cilj, proći skupinu.

Gdje se pogriješilo u Pragu?

- Gledali smo sinoć u avionu, ulazak u utakmicu nije bio dobar. Daleko smo bili od igrača, napravili samo tri prekršaja, nismo ulazili u duel i uzimali loptu. Dogodio se rani gol, Sparta se digla uz pomoć navijača. Kod 2-0 sam dobio ideju što napraviti, imali smo šansu Ljubičića, da smo je zabili mogli smo ih resetirati. Dominirali smo, dolazili u zadnju trećinu, ali nismo bili konkretni. Žao mi je što se nije gledala situacija s Petkovićem, postoji taj VAR, nije mi jasno, ali moramo vjerovati sucu. Sparta je bila bolja od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, ali to je bilo premalo.

Što je s Petkovićem, odlazi ili ostaje?

- Jutros je bio na treningu s nama, regeneracija. Na današnji dan ostaje, čekamo ponoć da se zatvori prijelazni rok. Lakše nam je s igračima s kojima smo krenuli u pregovore da i oni malo suze svoje tržište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Do ponedjeljka žele riješiti pojačanja

Jeste li razgovarali s nekim iz uprave?

- Svakodnevno razgovaramo, imamo sastanke, vrtimo, tražimo. Kad se netko pojavi, reagiramo. Igrači su poskupjeli, to moramo reći. Ono što je nama dostupno nije lako dovesti, ali trudimo se. Nadam se da ćemo do 4.9., jer je dotad prijava za Europu, pojačati se na nekim pozicijama. Ima puno imena, Hannes Wolff nije, Koray Günter je jučer došao (U Zagreb na pregovore, op. a.), ali vidjet ćemo jer ima još dvije ili tri ponude.

Stiže gostovanje u Osijeku.

- U prvenstvu je svaka važna, nema vremena za kukanje. Moramo izabrati dobre momke koji će imati svježinu, čeka nas momčad koja daje i prima puno golova i rasprodana Opus Arena. Morat ćemo biti maksimalni ako mislimo nešto uzeti. Ako hoćemo uhvatiti priključak, moramo razmišljati samo o tri boda, uz poštovanje prema Osijeku.

Teška je večer iza nas, ne treba bježati od istine

Ima li ozljeda?

- Uvijek ima udaraca, obično je drugi dan gori nego prvi nakon utakmice, vidjet ćemo s kim ćemo krenuti.

Kako su reagirali igrači?

- Sigurno su razočarani, teška je večer, ne treba bježati od istine. Treba ići dalje, nećemo dozvoliti da nas gaze. Nema šanse da se predam, slogan kluba je nema predaje. Okrećemo se prvenstvu, to je majka svega.

- Osijek ima nekoliko jako dobrih indvididualaca, Caktaš, Mierez, oni mogu riješiti utakmicu, moramo ih maksimalno zatvoriti. To je nešto što se očekuje, pripremit ćemo se kao za svaku utakmicu i nadam se da ćemo biti na puno većem nivou.

- Radili smo dosta obrambene prekide, ali smo u odnosu na Spartu inferiornu, oni imaju osam igrača 190+, mi imamo Dinu Perića i Petka, ostalo je sve nisko. Čak smo se i branili dobro, primili taj jedan gol, ali u fazi napada nismo uspjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner