Sport

Komentari 6

Prvi čovjek srpskog nogometa povezan s 'Veljom Nevoljom'?!

Prvi čovjek srpskog nogometa povezan s 'Veljom Nevoljom'?!

Slaviša Kokeza priveden je u prostorije srpske krim-policije jer imaju određena saznanja o njegovoj povezanosti s kriminalnom grupom Veljka Belivuka, 'navijačem' Partizana i vođom grupe 'Principi'

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Slaviša Kokeza u nedjelju je priveden na informativni razgovor u prostorije srpske krim-policije gdje će tijekom dana ispitan o povezanosti sa srpskim kriminalcem Veljkom Belivukom, poznatijim kao "Velja Nevolja".

Prema informacijama koje prenosi SportKlub, prvi čovjek srpskog nogometa je priveden na osnovu navoda beogradskog ugostitelja Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao "Aca Bosanac".

Srpski su mediji prije samo nekoliko dana pisali kako je "Aca Bosanac" policiji iznio saznanja o kriminalnim aktivnostima grupe "Velje Nevolje", a da je do njega došao preko "višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kokezom".

On je tijekom saslušanja rekao da mu je "Kokeza za osiguranje preporučio grupu Veljka Belivuka".

Kokeza je prvi čovjek srpskog nogometa od svibnja 2016. godine, a ranije je bio član Upravnog odbora Crvene Zvezde.

Podsjetimo, Veljko Belivuk i njegovi 'Principi' pali su u sklopu velike akcije srpske policije u borbi protiv organiziranog kriminala, a uhićeni su u prostorijama na stadionu Partizana gdje su pronađeni droga i oružje.

Istraga još uvijek traje, a ako je suditi po uhićenjima puno ljudi iz srpskog nogometa bilo je povezano s ovom kriminalnom grupom.

Kokeza je na ispitivanju proveo više od četiri sata nakon čega je pušten, saznaje Kurir.

Srpski mediji također pišu da je Kokeza ranije odbio poligrafsko ispitivanje, čak i na pitanje je li sudjelovao u pripremanju ubojstva Aleksandra Vučića.

Najčitaniji članci