Obavijesti

Sport

Komentari 4

Prvi europski gost Opus Arene čovjek koji ju je gradio?! Osijek i ZTE imaju jako puno poveznica

Prvi europski gost Opus Arene čovjek koji ju je gradio?! Osijek i ZTE imaju jako puno poveznica

Tvrtka vlasnika kluba iz mađarskog grada Jegerseka dovršavala je kamp i stadion na Pampasu, a ZTE surađuje i s tvrtkom u vlasništvu Osijekova sponzora

VIDEO

Kuglice u Nyonu htjele su da prvu europsku utakmicu na novom stadonu na Pampasu nogometaši Osijeka odigraju protiv kluba čiji je vlasnik gradio terene na istoj toj lokaciji! Ovaj četvrtak od 20 sati "bijelo-plavi" dočekuju ZTE, osvajača mađarskog kupa prošle sezone i tek devetoplasirani klub mađarskog prvenstva prošle sezone.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Osijek - Slaven Belupo 6-1

Pokretanje videa...

Osijek - Slaven Belupo 6-1 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Čovjek koji spaja ta dva kluba zove se Végh Gabor. On je vlasnik kluba iz Jegerseka i prijatelj Osijekova predsjednika Lorinca Mészárosa. Njegova tvrtka Pharos 95 ušla je u projekt dovršetka Opus Arene nakon što je Osijek u proljeće prošle godine raskinuo s tvrtkom Eurokamen.

Osijek: Pogled iz zraka na novi stadion NK Osijek na Pampasu

Još jedna poveznica između dva kluba je i dobavljač sportske opreme, mađarski 2Rule, osnovan 2018. S njim su Osječani dogovorili suradnju još u ljeto 2020. kao jedini hrvatski klub, a njegova vlasnika, tvrtku Magyar Sportmárka Zrt., osnovao je upravo glavni Osijekov sponzor Mészáros. To objašnjava i činjenicu da su u zadnjih pet godina odigrali tri prijateljske utakmice u kojima Osijek nije primio ni gol (pobjede 2-0 i 3-0 uz remi 0-0).

Inače, ZTE je osnovan još 1920., a najveći uspjeh pamti iz sezone 2001/02. kad je osvojio naslov pa prvi i jedini put zaigrao u Ligi prvaka. Prvi protivnik bio mu je NK Zagreb kojega je izbacio zbog gola u gostima (1-0, 1-2), a onda srušio slavni Manchester United kod kuće (1-0).

Ipak, ispao je nakon debakla u uzvratu na Old Traffordu (5-0), a iste jeseni u prvom kolu Kupa Uefe dočekao ga je Dinamo i počastio golijadom u dvije utakmice (3-1, 6-0). Nakon toga ZTE je još samo dvaput izlazio u Europu, 2007. protiv Rubina u Intertoto kupu (0-3, 0-2) i 2010. protiv Tirane u Europskoj ligi (0-1, 0-0).

Za usporedbu, Osijek je od te 2010. imao 13 protivnika u eurokupovima., izbacivao njih šest, a ove sezone Stjepan Tomas bez previše zadrške najavljuje napad na skupine Konferencijske lige. Prva utakmica se igra u četvrtak od 20 sati na Opus Areni, a uzvrat 3. kolovoza u tristotinjak kilometara udaljenom Jegerseku, za koji su navijači Osijeka već pokupovali sve ulaznice. Pobjednika u trećem pretkolu očekuje rumunjski Cluj ili turski Adanaspor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu