Obavijesti

Sport

Komentari 40

Prvi i najteži: Evo gdje gledati dvoboj Francuske i Hrvatske

Prvi i najteži: Evo gdje gledati dvoboj Francuske i Hrvatske

Prijenos utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske koja se igra u Szegedu možete gledati na RTL-u od 20.30. Domaćini su Mađarska i Slovačka, a igrat će se u pet gradova

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 20.30 protiv Francuske igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Szegedu. Dva dana kasnije slijedi susjedski derbi sa Srbijom i za kraj u ponedjeljak autsajder grupe Ukrajina. 

Pokretanje videa...

Rukometaši otputovali na Euro VIDEO

Francuska s pravom slovi kao jedna od najboljih reprezentacija posljednjih 20-ak godina, a na ovo prvenstvo dolazi kao olimpijski pobjednik. 

Izbornik Hrvoje Horvat našao se u novim problemima nakon što je zbog covida ostao bez Domagoja Duvnjaka (koji se u međuvremenu oporavio od virusa, ali ga muči ozljeda leđa) i Luke Cindrića na srednjem vanjskom (koji je opet bio pozitivan). Naime, pozitivan je i hrvatski reprezentativac Marko Mamić pa je izbornik ostao samo na Jaganjcu na lijevom vanjskom. 

Na europskim prvenstvima Hrvatska je do sada s Francuskom igrala deset puta i upisala samo dvije pobjede. U Lillehameru 2008., u polufinalu, bilo je 24-23 i u Novom Sadu 2012. godine u drugom krugu, kada je rezultat bio 29-22.

- Svi znamo tko je Francuska i da je s njima uvijek velika borba kroz cijelu utakmicu i da su to strašno teške utakmice. Pripremili smo se, imamo plan i dogovor, ali tek ćemo na terenu vidjeti kako će to izgledati. Korona virus je imao velikog utjecaja na nas i na njih, a parket će pokazati tko kome više nedostaje - rekao je golman Ivan Pešić koji je otkrio i kako se Hrvatska misli suprotstaviti sjajnom suparniku.

- Svaki napad moramo odigrati disciplinirano. Napadi moraju biti dugi, a u obrani krajnje agresivni i borbeni. Hoće li sve to funkcionirati na pravi način vidjet ćemo. Francuska je super moćna momčad i ima strašnu širinu. Nemaju problem oko toga kao mi. Njima netko bude pozitivan, netko se ozlijedi i na njegovo mjesto dolazi novi vrhunski igrač. Na svakoj poziciji imaju dva vrhunska igrača - kazao je. 

Ante Gadža slično razmišlja uoči premijere na Europskom prvenstvu.

- Dobili smo najtežeg mogućeg suparnika na startu, aktualne olimpijske pobjednike. Pripremali smo se mjesec dana i mi u tom susretu idemo pobijediti. Nadamo se najboljem. Moramo odigrati pametno u napadu i biti savršeni u tom vraćanju natrag, jer je Francuska super jaka u tranziciji. Ako ne odigramo perfektnu obranu nemamo što tražiti. Koronavirus nas je ometao. Uvijek čekaš vidjeti jesi li pozitivan ili negativan i možeš li normalno na treninge. No, pokušali smo da sve to što manje utječe na nas - kazao Gadža. 

Susret između Hrvatske i Francuske možete pratiti na RTL-u od 20.30, a emisija počinje u 19.30. Druga utakmica skupine, između Srbije i Ukrajine, počinje u 18 sati, a prijenos je na RTL-u 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba