Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prvi Kinez u Formuli 1 produžio ugovor s Alfa Romeom do 2024.

Prvi Kinez u Formuli 1 produžio ugovor s Alfa Romeom do 2024.
3

Novi ugovor znači da će Guanyju imati priliku voziti u domovini jer se Velika nagrada Kine vraća u kalendar iduće godine

VIDEO

Prvi kineski vozač u povijesti formule 1 Zhou Guanyu produžio je ugovor s Alfa Romeom do 2024. godine, objavila je momčad. Za Alfa Romeo F1 Team Stake će tako treću godinu zaredom voziti Finac Valtteri Bottas i Kinez Zhou Guanyu.

- Ponovo potpisati s timom uvijek je sjajan osjećaj, pogotovo kada znamo kako se stvari razvijaju - rekao je Zhou. 

- Ponosan sam što sam dio Alfa Romea i zahvalan na njihovom povjerenju.

Novi ugovor znači da će Guanyju imati priliku voziti u domovini jer se Velika nagrada Kine vraća u kalendar iduće godine.

- Bit će to sjajan trenutak - dodao je Zhou koji je za Alfu debitirao 2022. osvojivši bod na debiju u Bahreinu.

FILE PHOTO: Italian Grand Prix

Guanyu je novi ugovor o produljenju svog boravka u Alfa Romeu do 2024. godine potpisao zajedno s Valtterijem Bottasom.

Bottas je u F1 debitirao 2013. godine u bolidu Williamsa, a do sada je u 214 nastupa ostvario deset pobjeda, a ukupno se 67 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

- Imam osjećaj da je pred nama uzbudljivo putovanje, pa sam sretan i zahvalan što mogu iščekivati ​​2024. znajući kako se momčad oblikuje. Unutar naše momčadi vlada dobra atmosfera, slažem se s Zhouom i obojica snažno guramo jedan drugoga - dodao je Finac koji za Alfa Romeo vozi od 2022.

Italian Grand Prix

- Odluka da nastavimo naše putovanje s nepromijenjenom postavom vozača dokaz je ulaganja u naš projekt. Ništa se u Formuli 1 ne mijenja preko noći, a mi smo donijeli svjesnu odluku da se usredotočimo na stabilnost i nastavimo zajedno graditi naš tim dok krećemo u važno razdoblje tranzicije. Valtteri i Zhou su vozači poznatog talenta i vještine i jako dobro surađuju, dobro su usklađeni i mogu gurati jedan drugoga - dodao je predstavnik tima Alessandro Alunni Bravi.

Bottas se trenutačno nalazi na 15. mjestu u ukupnom poretku svjetskog prvenstva sa šest bodova, dok je Guanyu stepenicu niže s dva boda manje. U vodstvu je Nizozemac Max Verstappen sa 364 boda, a do kraja sezone još je osam utrka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna