Obavijesti

Sport

Komentari 47

Prvi poraz u sezoni: Bayernu nije pomogao gol Mandžukića

Prvi poraz u sezoni: Bayernu nije pomogao gol Mandžukića
4

Mario Mandžukić osmim golom u sezoni donio je izjednačenje Bayernu protiv Bayer Leverkusena, no 'apotekari' su im nanijeli prvi poraz autogolom Boatenga u 86. min.

VIDEO

Pogodak Marija Mandžukića u 77. minuti niti furiozna završnica nije pomogla minhenskom Bayernu spasiti se od prvoga ovosezonskog bundesligaškog poraza. Na Allianz Areni Bayer iz Leverkusena slavio je 2-1...

Bila je to utakmica puna peha za domaću momčad, koja je iz dosad odigranih osam kola skupila maksimalan broj bodova. Došli su gosti u vodstvo nakon što je Philipp Lahm promašio loptu ispred Stefana Kießlinga, koji je iskoristio poklon pretvorivši Schürrleovo dodavanje u vodstvo gostiju u 42. minuti. Manuel Neuer primio je prvi bundesligaški pogodak nakon 523 minute, Kießling je zabio svoj šesti pogodak.

Anemična domaća momčad živnula je napokon u drugom dijelu utakmice ulascima Arjena Robbena (59. minuta), koji je nastupio prvi put nakon 33 dana pauze, te pogotovo Claudija Pizarra, koji je u 74. minuti zamijenio Schweinsteigera.

Pizarro je u 77. minuti asistirao Mandžukiću nabacivši mu na glavu s lijeve strane kaznenog prostora. Hrvatu, najboljemu bundesligaškom strijelcu, to je bio osmi prvenstveni pogodak u sezoni.

Malo nakon izjednačujućeg pogotka Pizarro je iz jedne solo-akcije, uz pomoć jednoga domaćeg braniča, pogodio vratnicu, da bi u 86. minuti Sidney Sam na nabacivanje Gonzala Castra pucao glavom, i to vrlo neprecizno, prema golu Manuela Neuera. Lopta je, međutim, pogodila u leđa Jeromea Boatenga, totalno promijenila smjer i prevarila domaćeg vratara.

U trećoj minuti sudačke nadoknade aktivni je Pizarro glavom pogodio gredu.

Bayer iz Leverkusena došao je do pobjede nad Bayernom u Münchenu prvi put nakon davnog 21. listopada 1989. godine. Također su Leverkužani prva momčad koja je nakon 18 bundesligaških dvoboja Bavarcima uspjela zabiti dva gola. Posljednji put također su to učinili "apotekari".

Nevjerojatan je obrat u Hannoveru napravila Borussia iz Mönchengladbacha. Početkom drugog dijela utakmice domaći su poveli 2-0, no gosti su tri gola zabili između 70. i 79. minute, i to na krilima sjajnoga venezuelskog veznjaka Juana Aranga.

Najprije je u 70. minuti opalio sjajan volej-udarac koji je domaći vratar Zieler uspio tek odbiti na nogu natrčalog Španjolca Alvara Domingueza, koji je zabio svoj drugi pogodak u Borussijinu dresu nakon što je ljetos stigao iz madridskog Atletica.

Sedam minuta kasnije glavom je na Arangovo ubacivanje zabio Nizozemac Roel Brouwers, da bi dvije minute kasnije Venezuelac konačno svojom ubojitom ljevicom majstorski pogodio iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane za konačnu pobjedu gostiju. Bio mu je to treći ovosezonski pogodak. Ima i četiri asistencije.

Bundesliga, 9. kolo:

Hannover - Borussia (M) 2-3 (Schlaudraff 48, Diouf 53 / Dominguez 70, Brouwers 77, Arango 79)

Bayern - Bayer 1-2 (Mandžukić 77 / Kiessling 42, Boateng 86-ag)

Stuttgart - Eintracht 2-1 (Gentner 6, Ibišević 84 / Meier 67)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'