Obavijesti

Sport

Komentari 97

Ševa potukao Ibru: S dva gola preokrenuo i srušio Šveđane

Ševa potukao Ibru: S dva gola preokrenuo i srušio Šveđane
17

Andrij Ševčenko s dva je gola donio važnu pobjedu Ukrajini protiv Švedske 2-1. Čak ni Ibrahimović nije mogao ništa protiv iskusnog Ševčenka koji je preokrenuo rezultat

VIDEO

Najljepše moguće otvaranje Europskog prvenstva za Ukrajinu priredio je Andrij Ševčenko. Šveđani su poveli preko Ibrahimovića, ali u samo pet minuta Ševa je preokrenuo rezultat i s dva gola donio pobjedu Ukrajini 2-1.

Švedska je ostala dosljedna svojoj igri, visoki ubačaji za svoje stasite skakače i sve lopte upućene prema Ibrahimoviću. S druge su strane vrlo oprezno i zatvoreno u igru ušli Ukrajinci koji su se oslanjali tek na kontre i time pokušavali ugroziti Šveđane.

Milanov  napadač u prvom se poluvremenu našao tek u jednoj izglednoj prilici, ali ispriječila mu se vratnica. Inicijativa je uvijek bila i ostala na Ibri i svaka šansa Švedske bila je u njegovim nogama.

Ukrajinci su se s druge strane oslonili na iskustvo Ševčenka i njegove bljeskove u kontrama koje je jedino domaća momčad i iskorištavala.

Pretjerani oprez dviju momčadi donio je dosadno poluvrijeme s tek pokojom prilikom i puno prekida pogotovo od strane švedskih igrača. Zaživjela je utakmica tek posljednjih desetak minuta kada je domaća momčad zaposjela gol Isakssona i u nekoliko naleta stigla vrlo blizu pogotka.

Nastavak je donio konačno pravu igru i tri gola u svega deset minuta i to od onih od kojih se to i očekivalo. Doveo je u vodstvo Šveđane Ibrahimović golom u 52. minuti, ali odgovorio mu je miljenik Ukrajine Andrij Ševčenko. Samo tri minute trajalo je vodstvo Šveđana. Podigao je Ševčenko stadion na noge i pet minuta kasnije kada je opet bio precizan glavom. Pokazao je najbolji ukrajinski napadač, s 48 postignutih golova u reprezentativnom dresu, da s 35 godina još nije otpisan i da može odlučiti tok Eura za Ukrajinu.

Ševčenko je protiv Švedske, prvi puta od 2004. godine i susreta s Turskom postigao dva gola na službenoj utakmici.

Zadnje minute pokušala je Švedska stići barem do izjednačenja, ali njezini su napadači bili neprecizni, a na golu im se priječio Pjatov koji je kao 'četvrti golman' stao na gol Ukrajine. Pjatov je pozvan u reprezentaciju nakon što su čak tri golmana prije njega otpala, zbog ozljede i zbog pozitivnog doping-testa. Odradio je zadatak na razini i uspješno se  suprotstavio Šveđanima, a prije svega Ibrahimoviću.

Ukrajina je pobjedom protiv Švedske skočila na prvo mjesto skupine D nakon što su Francuska i Engleska remizirale u ranijem susretu.

Europsko prvenstvo, 1. kolo, SKUPINA D:

Ukrajina - Švedska 2-1 ( Ibrahimović 52', Ševčenko 55',62' )

Sve o Europskom prvenstvu i hrvatskoj reprezentaciji čitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...