Obavijesti

Sport

Komentari 23

Prvi trofej: Dinamo osvojio 4. Superkup golom Bišćana

 Prvi trofej: Dinamo osvojio 4. Superkup golom Bišćana
6

Dinamo je novim trofejom otvorio i ovu sezonu. Modri su u Zagrebu pobijedili Hajduk golom Igora Bišćana te su tako uzeli svoj četvrti Superkup...

VIDEO

Za mene je to revijalna utakmica. Naravno, pokušat ćemo osvojiti Superkup, ali važnija nam je uzvratna utakmica protiv Kopra, najavio je Velimir Zajec današnju utakmicu protiv Hajduka. I doista, prema sastavu koji je Dinamov trener poslao u lov na prvi trofej čini se da 'modre' nije previše napalio ovaj derbi. bez obzira na krnji sastav 'modri' su u utakmicu krenuli odlučnije i već na samom početku odigrali nekoliko vrlo dobrih akcija. Nakon šest minuta igre pred Hajdukovim golom priliku je zakuhao Sammir, no Dodo i Sivonjić ne uspjevaju stići loptu i dovesti 'modre' u rano vodstvo. Već u sljedećim napadima priliku ne iskorištavaju Badelj i Calelo. Dinamo je u tom prvom dijelu poluvremena dominirao terenom, a Hajdukov vezni red nije se pošteno uspio sastati s loptom. No nakon 20 minuta bude se i gosti iz Splita. Najprije prijeti mlađi Sharbini, a onda i Senijad Ibričić. Hajduk polako uspostavlja ravnotežu na terenu i sve češće je pred Butininim golom. U 35. minuti Sharbini je sam izletio pred Butinu, puca u prizemno, no 'modri' golman odlično brani. Već tri minute kasnije Anas se poigrao s desnom stranom Dinamove obrane i poslao odličnu loptu na drugu stativu za Režića, no mladi desni bek 'bijelih' loše puca pokraj gola. U prvom dijelu navijači su na Maksimiru mogli vidjeti solidnu napadačku igru s obje strane i čini se da napokon imamo otvoreni derbi podjednakih momčadi. Vidi se koliko Dinamu nedostaje Mandžukić jer dvojac Sivonjić - Dodo nije ni blizu kvalitete jednog Mandže. S druge strane, Hajduk i dalje igra na krilima Ibričića, a budi se i Anas Sharbini i tko zna kako bi to izgledalo bez njih dvojice.

DRUGO POLUVRIJEME
U drugo poluvrijeme Dinamo je ušao bez iskusnog Darija Šimića. Umjesto iskusnog stopera u igru je ušao Barbarić. Drugih 45 minuta počelo je potpuno drugačije no što smo to gledali u prvom dijelu. Odmah nakon par početnih minuta vidjeli smo dva gruba prekršaja i koškanje igrača. Najprije slobodnjak Ibričića ne dolazi do Butine, a onda Sammir i društvo ispadaju smiješni iz slobodnog udarca sa 20-ak metara. Pokušali su izvesti neku kombinaciju, no smotali su se i odlična prilika odlazi u nepovrat. Još su i dobro prošli jer su 'bijeli' umalo uspjeli istrčati kontru. Bilo je to sramotnih desetak minuta za obje momčadi, no na to su nas već naučili posljednjih godina. Dosadan nogomet bez pravih prilika i lijepih poteza nastavljamo gledati sve do 15-ak minuta prije kraja. I u 77. minuti napokon malo uzbuđenja. Sammir i Dodo brzo su izveli jedan korner. Dodo centrira u kazneni prstor, a 'leteća tvrđava' odlično skače i sa pet metara glavom šalje loptu iza Subašića za vodstvo, a kasnije se pokazalo i trofej, Dinama.
Hajduk se nakon gola otvorio, no ništa to nije donijelo 'majstorima s mora'. Dapače, najbolje prilike u preostalih 10 minuta imali su 'modri'. Najprije Dodo, pa Sivonjić, a onda i Sammir imaju odlične prilike, no rezultat ostaje 1-0. Na kraju Dinamo zasluženo slavi, iako ne bi bilo nezasluženo ni da je Hajduk pobijedio u Maksimiru.
Vidjeli smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, standardno dosadno drugo te prvu pobjedu Dinama nad Hajdukom nakon sedam utakmica posta. Posljednji put 'modri' su slavili nad 'bijelima' 2009. u finalu Kupa. Minimalnom pobjedom prekinuli su prokletstvo i uzeli svoj četvrti Superkup. Za kraj možemo se samo nadati da će ovo biti neizvjesna sezona i utrka dva naša najbolja kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti