Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Publika je bila nekorektna, a sudac nije baš ništa napravio'

'Publika je bila nekorektna, a sudac nije baš ništa napravio'
1

Možda je presudilo što sam fizički pao sredinom četvrtog seta. Malo su se i uvjeti promijenili, krajem trećeg seta postalo je sporije zbog kišice i nisam imao toliko 'besplatnih' poena servisom, kaže Škugor

VIDEO

Kolumbija i Hrvatska osvojile su po bod prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa u Bogoti, te je uoči u subotnjeg okršaja parova rezultat 1-1. Marin Čilić je sa 6-1, 6-4, 6-1 svladao Alejandra Gonzáleza, a onda je domaćinu izjednačenje donio Santiago Giraldo, svladavši sa 6-4, 4-6, 5-7, 6-4, 6-2 Franka Škugora, koji je u posljednji tren zamijenio ozlijeđenog Viktora Galovića.

Čilić je potpuno dominirao u meču protiv Gonzáleza i bio je suočen samo s jednom break loptom, kada je servirao pri vodstvu 1:0 u trećem setu. Prvu seriju gemova vodeći hrvatski reket napravio je nakon što je s 1-1 stigao do 6-1 u prvoj dionici, a u drugom setu presudio je samo jedan break, za vodstvo 2:1. U trećem setu Čilić je bio dominantan nakon što je izvukao gem za vodstvo 3-1.

- Bilo je zbilja kontrolirano. Konstantno sam držao pritisak i dosta sam zadovoljan servisom. Nije bilo baš rutinski, jer je bilo dosta situacija gdje sam morao biti potpuno fokusiran. Ipak je ovo meč Davis Cupa, a González je imao svoje navijače, tako da sam morao biti potpuno koncentriran tijekom cijelog meča.

Svladavši Gonzáleza Čilić je stigao do 23. pojedinačne pobjede za reprezentaciju i tako dostigao rekordera Ivana Ljubičića. Nedavno je, komentirajući mogućnost da postane najuspješniji hrvatski igrač, Marin rekao da je to lijepo dostignuće, ali da je najvažnije da je reprezentacija uspješna.

- Za mene je rekord prilično nebitan. Najvažnije je da ekipa pobjeđuje i da imamo odlične rezultate. Iz godine u godinu se držimo u Svjetskoj skupini, iako se dosta igrača promijenilo. Zato sam presretan što sam dio ove priče i ove ekipe. Prošle godine smo dosegnuli vrhunski rezultat došavši do finala i nadamo se da u narednih nekoliko godina možemo ponovno doći do takve prilike i podići trofej - rekao je Čilić.

Franko Škugor je ovaj put, za razliku od meča protiv Španjolca Pabla Carreñe Buste u Osijeku početkom godine, izgubio meč u pet setova. Dobio je priliku zaigrati nakon što je Viktor Galović osjetio bolove u leđima, a na kraju je platio cijenu što je u četiri od pet setova izgubio servis na samom početku (kod 1:1 u prvom, te u prvom gemu trećeg, četvrtog i petog seta). Međutim, dobrim dijelom na ishod je utjecalo loše suđenje Brazilca Souze, koji od početka nije držao meč pod kontrolom i neprovođenjem pravila samo je davao poticaj dijelu domaćih navijača, koji su često fućkali i koristili zviždaljke tijekom servisa Franka Škugora, nakon što bi bacio loptu u zrak. Posljednju priliku za povratak u meč hrvatski tenisač imao je kod 1-4 u petom setu, ali je propustio pet break lopti i time je Santiago Giraldo napravio odlučujući korak prema pobjedi.

- Možda je presudilo što sam fizički pao sredinom četvrtog seta. Malo su se i uvjeti promijenili, krajem trećeg seta postalo je sporije zbog kišice i nisam imao toliko 'besplatnih' poena servisom. Više se igralo i on je to bolje iskoristio. 

Atmosfera je bila prava južnoamerička.

- Publika je u nekim situacijama nekorektno reagirala, ali mislim da to nije njena krivica. Sudac u stolcu i vrhovni sudac nisu napravili ništa tijekom svih pet setova. Dobio sam samo jedno ponavljanje prvog servisa, a postojalo je mnogo situacija u kojima su morali reagirati.

Prvi dan je rezimirao izbornik Željko Krajan:

- Bili smo bliži vodstvu 2-0. Franko je u jednom trenutku, rekao bih, imao meč u svojim rukama, ali je pao fizički. S tim mu je pao i servis koji mu je oružje. Vratio je Giralda u igru. Marin je pokazao razliku u kvaliteti. Nije odigrao meč na najvišem nivou, ali dovoljno dobar da rezultat bude ovakav.

U subotu slijedi meč parova. Hoće li igrati nominirani sastav Nikola Mektić - Franko Škugor?

- Za sada nema promjena, a ni potrebe. Sjest ćemo, vidjeti kako je Franku koji neće biti svjež, ali ovo je Davis Cup kada treba prebroditi neke stvari - rekao je Krajan.

Subotnji meč parova počinje u 10 sati po lokalnom, odnosno u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija