Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pulišić najmlađi debitant SAD-a, Brazil do 2-2 u 92. minuti

Pulišić najmlađi debitant SAD-a, Brazil do 2-2 u 92. minuti
1

Znali smo da će biti teško... Pa Brazil ovdje nije pobijedio od 1985. Morali smo ostvariti bolji rezultat. Morali smo igrati više muški, agresivnije bez lopte, rekao je brazilski izbornik Dunga

VIDEO

Christian Pulišić (17) postao je najmlađi igrač u povijesti reprezentacije SAD-a koji je zaigrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tako je i službeno izgubio pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju sljedeće tri godine.

SAD je pobjedio Gvatemalu 4-0 nakon što je u prvoj utakmici izgubio 2-0 u Gvatemali. Izbornik Amerike Jürgen Klinsmann napravio je čak pet promjena u odnosu na sastav koji je u petak izgubio 2-0. 

Amerikanci su loše krenuli u kvalifikacije pošto su uoči pobjede nad Gvatemalom bili tek treći dok samo dvije momčadi idu na SP. No već je sve bilo gotovo u prvom poluvremenu. Clint Dempsey zabio je za rano vodstvo u 12. minuti, a u 35. je veznjak Stoke Cityja Geoff Cameron povisio na 2-0.

U 46. minuti već je bilo 3-0 golom Grahama Zusija, a konačnih 4-0 postavio je bivši nogometaš Sunderlanda Jozy Altidore u 89.

Amerika je ovom pobjedom preskočila Gvatemalu i sad je druga sa sedam bodova. Sv. Vincent i Grenadini je posljednja reprezentacija s nula bodova, Gvatemala je treća sa 6, a prvi je neporaženi Trinidad i Tobago s 10 bodova.

Brazil gubio 2-0 pa stigao do remija

Brazil je prošli tjedan vodio 2-0 protiv Urugvaja pa ispustio tri boda. Točnije dva, nakon što je završilo 2-2. No ovaj put je Selecao bio taj koji je ganjao rezultat. Paragvaj i Brazil odigrali su 2-2.

Nakon 49 minuta igre, bilo je 2-0 za Paragvaj golovima Darija Lezcana u prvom i Edgara Beniteza u drugom poluvremenu. Taj rezultat stajao je na semaforu do 79. minute kada je Ricardo Oliveira smanjio prednost na 2-1. Spas u posljednjim sekundama utakmice, u 92. minuti, donio je Barcin Dani Alves.

- Znali smo da će biti teško... Pa Brazil ovdje nije pobijedio od 1985. Morali smo ostvariti bolji rezultat. Morali smo igrati više muški, agresivnije bez lopte, ali i više se boriti kada imamo loptu - rekao je brazilski izbornik Dunga pa dodao:

- Ova momčad zna reagirati, razumije kada stvari ne idu dobro i može se prilagoditi na drugačiji stil igre i nove igrače na novim pozicijama. Bila je to više igra na fizičku snagu, a naši igrači su navikli igrati više tehnički, posebice oni koji su u Europi. Sve je drugačije, sudac, teren...

Spomenimo i da je u noćašnjim utakmicama Argentina pobijedila Boliviju 2-0 golovima Mercada i Lea Messija. Čile je pobijedio Venezuelu 4-1 a dvostruki strijelci bili su Mauricio Pinilla i Arturo Vidal. Urugvaj je golom Cavanija slavio protiv Perua 1-0 dok je Meksiko golovima Guardada i Corone pobijedio Kanadu 2-0.

Rezultati kvalifikacija za SP:

  • Meksiko - Kanada 2-0
  • SAD - Gvatemala 4-0
  • Urugvaj - Peru 1-0
  • Argentina - Bolivija 2-0
  • Venezuela - Čile 1-4
  • Paragvaj - Brazil 2-2
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige