Obavijesti

Sport

Komentari 11

Puljić: Ja prvi strijelac? Ludo! Marić: Bočkaj me uči pucati...

Puljić: Ja prvi strijelac? Ludo! Marić: Bočkaj me uči pucati...
1

Igrali smo zajedno u Lokomotivi, ali danas nismo u kontaktu, pričaju nam vodeći strijelci HNL-a. Marić je Rudešu zabio u sve četiri utakmice, a ni jedan još nije postigao gol - Istri!?

VIDEO

Uh, bilo je već četvorki u mlađim kategorijama, ali nikada na seniorskoj utakmici. Ponosan sam, ali to je uspjeh cijele momčadi, kaže Jakov Puljić, udarni napadač Rijeke.

Jakov Puljić (Rijeka) i Mirko Marić (Lokomotiva) na vrhu su liste strijelaca s po 14 pogodaka.

- Ma da mi je prije dva mjeseca netko rekao da ću danas biti na vrhu, mislio bih da je lud - rekao nam je Puljić, koji u zadnjih šest utakmica ima osam golova, a u proljetnih 12 njih čak 11.

Puljić i Marić zajedno su bili u Lokomotivi u sezoni 2015./16., obojica onda pronašli sreću na drugim destinacijama.

- Mirko je pravi napadač, uvijek rado popričamo kada se sretnemo, ali nismo baš u kontaktu. Što bih uzeo od njega? On je onaj pravi centralni napadač, a ja uglavnom igram iza napadača, pa mi je teško to komentirati - kaže Puljić, dok je Marić puno izravniji:

- Odmah bih od Puljića uzeo taj njegov šut, dalekometne bombe s distance i ‘slobodnjake’.

HNK Rijeka - AC Milan

Marić je nedavno Interu zabio iz ‘slobodnjaka’, iako oni nisu njegova specijalnost. A učio ih je od pravog majstora - Petra Bočkaja.

- Suigrači me stalno pitaju kako izvodim slobodnjake, ali teško ja to njima mogu objasniti. Tko je najuporniji? Ma Mirko Marić, on pokušava kopirati moj udarac, stalno se bori s loptom, ali neuspješno. Nisam baš optimist u njegovom slučaju - rekao nam je Bočkaj jednom prilikom.

- Haha, sjećam se toga, čak mi je i pokazivao te izjave iz novina. Ma on je majstor, daleko sam ja od tih razina - kaže Marić koji ima dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Bilo je to na onoj ‘kineskoj avanturi’, zaigrao je protiv Čilea i Kine.

NK Osijek - HNK Cibalia

Marić je izdanak Širokog Brijega, pa je 2014. stigao u Dinamu. Tu se nije naigrao, te je preko Lokomotive i Videotona stigao u Osijek. Jakov Puljić je pak do Rijeke stigao preko Cibalije, Lokomotive i Intera.

- Marić i ja smo bili zajedno u Lokomotivi, ali to nisu bili sretni dani. Nisam dobio pravu priliku, pa sam tražio odlazak.

Marić jako cijeni glavnog konkurenta u borbi za naslov prvaka.

- Mi nismo bili konkurencija, on je igrao ofenzivnog veznog, a tada je na toj poziciji u Lokomotivi dominirao Andrijašević.

Zanimljivo, ni jedan još nije zabio Istri! Štoviše, Puljić je svima ostalima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog