Sport

Komentari 37

Put bez sna i bez udarne špice: Letjet ćemo cijelu noć, a jedva smo našli avion za Kazahstan

Put bez sna i bez udarne špice: Letjet ćemo cijelu noć, a jedva smo našli avion za Kazahstan

Osijekovi igrači večeras u 22.30 lete za Kazahstan, gdje će stići u srijedu u 8.30 po lokalnom vremenu. Kako su letovi preko Ukrajine zabranjeni, Osijekova delgacija leti preko Turske i Gruzije

Nursultan, glavni grad Kazahstana, od Osijeka je udaljen oko 5000 kilometara. Dalje nije moglo. Ždrijeb za poludjeti od muke, pogotovo kad su letovi preko Ukrajine obustavljeni.

- Jedva smo našli avion, ali smo uspjeli naći dobar. Ne smijemo letjeti preko Ukrajine, pa ćemo na put preko Turske - javio se Nenad Bjelica.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek na pripremama

Na put neće krenuti Dion Drena Beljo, junak ovosezonske premijere s dva gola protiv Gorice, jer je ozlijedio prepone. Točna težina ozljede znat će se nakon magnetske rezonancije.

Osijekov protivnik je Kizilžar, momčad čije ćete ime rijetko dvaput ponoviti bez pogreške. Na dalek put u Kazahstan momčad Osijeka kreće večeras u 22.30. Inače, kad smo već kod dugih letova, sulude dokvalifikacije za SP nekad su igrale petoplasirana momčad Južne Amerike protiv Australaca. Mark Viduka i društvo često su pričali o tome.

- Letjeli smo do Perua, užasno. U avionu smo pili tablete za spavanje kako bismo uhvatili barem šest, sedam sati sna.

U avionu nije lako zaspati.

- A nadam se da ćemo uspjeti. Planirali smo tamo stići dva dana prije utakmice, stižemo 40 sati prije utakmice, vjerujem da ćemo se uspjeti prilagoditi, uhvatiti ritam doručka, pa navečer trening. Što je tu je, nismo mogli dobiti drugi let zbog silnih problema s rutama. Ali kad pogledate, kako je nama sad, tako će biti njima u uzvratnoj utakmici - kaže Bjelica, koji je već imao sličnu, nazovimo je, kazahstansku avanturu. Štoviše, igraju na istom stadionu na kojem je igrao...

- S Dinamom protiv Astane, bila je slična situacija. Nasreću, uspjeli smo se prilagoditi, pobijedili smo 2-0. Da je optimalno, nije, ostaje nam da se što bolje pripremimo za utakmicu - kaže Bjelica.

Prošlogodišnja europska avantura završila je jako loše. Osijek je u prvoj utakmici izgubio od bugarskog CSKA 4-2, bila je to jedna od najlošijih utakmica pod Nenadom Bjelicom. Ne ponovilo se. Vjerujemo i da neće, jer je Osijek sad ozbiljnija momčad, Bjelica ih je dobro posložio i nadamo se da će put u Kazahstan biti samo prvi korak prema europskim skupinama, gdje želimo vidjeti sve hrvatske klubove.

Vremenska razlika je četiri sata

Osijek leti večeras u 22.30 sati, a put bi trebao trajati 5 sati i 40 minuta. U Nursultan bi trebali stići u 8:30 po lokalnom vremenu. Razlika je 4 sata.

Najčitaniji članci