Obavijesti

Sport

Komentari 1

Put od 5000 km i -20 C nisu najveće prepreke Makaranima

Put od 5000 km i -20 C nisu  najveće prepreke Makaranima
1

Iz Makarske, preko Tivta i Moskve, igrači i stožer putovat će do Tjumena oko 5.000 kilometara, a u Sibiru će ih dočekati snijeg, temperatura od -20 C i prvaci Europe Sporting iz Lisabona...

VIDEO

Prvak Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel ovog tjedna nastupa na turniru Elitne runde Lige prvaka u ruskom gradu Tjumenu, u zapadnom Sibiru, preko 5.000 kilometara daleko od svoje Makarske. Pred trenerom Tomislavom Horvatom i njegovim igračima dalek je i naporan put, ali i velik izazov, jer su protivnici najbolji mogući. Kao i prošle godine čeka ih aktualni prvak Europe Sporting iz Lisabona, ništa manje jaki domaćin, prvak Rusije Tjumen te doprvak Kazahstana Ayat.
Makarani se ne zanose velikim očekivanjima, prije svega zbog toga što u nastavak natjecanja ide samo pobjednik skupine, ali i poradi prošlogodišnjeg iskustva iz Lisabona, kada su u ovoj fazi ostali bez boda.
Uoči polaska u 'sibirsku avanturu', jer će ih čekati temperature i do -20 stupnjeva, trener Horvat je na konferenciji za medije rekao:

- Sporting je vrhunska momčad koja je na svim razinama sjajna. Imamo razne taktičke varijante, analizirali smo ih. Sigurno je jedino da nećemo ići u jurnjavu s njima jer oni to vole. Djeluju zastrašujuće, a još me više plaši kako igraju obranu. Toliko su agresivni, brzi i sve zatvaraju. Ne daju ti disati. Čak su opasniji kad je lopta u suparnika. Međutim, ako se dobro postavimo u bloku, neće nas tako lako probiti.

Upravo protiv Sportinga u četvrtak u 12 sati po hrvatskom vremenu Novo Vrijeme otvara nastup. Dan poslije igraju protiv Tjumena, a u nedjelju protiv Ayata.
- Tjumen je ruski prvak, brza i lagana momčad koja također voli trku po terenu. Prvi dan ćemo ih bolje upoznati. Ayat je također odličan, s par Brazilaca.

Priprema za Rusiju nije bila idealna budući da su Makarani ispali iz osmine finala Hrvatskog kupa od Olmissuma. Prvo je to razočaranje Novog Vremena budući da su do tada imali sve pobjede u sezoni.
- Nitko nije zadovoljan onim što se dogodilo u Omišu. Igrači su shvatili da bez pravog pristupa nema ništa. Zakazali smo svi, ja prvi jer sam morao bolje reagirati u tijeku utakmice. To nam je škola za dalje i siguran sam da ćemo u Rusiji pokazati kvalitetan futsal – rekao je Horvat.

Što se igračkog kadra tiče, vraćaju se kapetan Mate Vuković i prvi vratar Filip Bašković koji su bili ozlijeđeni, ali zato nema Duje Bajrušovića koji zbog straha od letenja neće s momčadi na put, ali neće krenuti ni automobilom kao prošle godine u Lisabon, ipak je put predalek. Da su Makarani završili u moskovskoj skupini, Duje bi se možda i odvažio na put automobilom i vlakom, ali Tjumen je jednostavno predaleko. Do Tjumena će Makarani stići letom iz Tivta preko Moskve, a na destinaciju dolaze oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. Tjumen je četiri sata ispred Hrvatske, a na dan dolaska igrače će dočekati i temperatura od minus 20 stupnjeva, na što će se također trebati naviknuti. Ali i na snagu protivnika!

Sportski direktor Borislav Vuković također je najavio nastup u Rusiji:
- Siguran sam da protiv Sportinga neće biti kao lani i da smo im se uspjeli malo približiti. Nadamo se iznenađenju, možda nas podcijene. Primarni je cilj biti bolji nego lani kada nam je malo nedostajalo do prvog boda. Ayat bi nam trebao biti šansa, ali prije toga nas čekaju dva surova obračuna s vrhunskim momčadima koja pucaju na titulu prvaka Europe.

Televizijskog prijenosa za sada nema.
- Razgovori s domaćinom još nisu zaključeni. Nismo se našli oko cijene – dodao je Vuković.

Kapetan momčadi Mate Vuković vratio se nakon ozljede.
- Zdrav sam nakon mjesec dana, iako još nisam na fizičkoj razini kao ostatak suigrača. Duje će nam jako nedostajati, ali moramo ga nadomjestiti. Ove godine tražimo iskorak u odnosu na Lisabon.

Igor Osredkar vjeruje da bi lanjsko iskustvo moglo pomoći njegovoj momčadi.
- Godinu smo iskusniji, imamo više jakih utakmica iza sebe i možemo se nadati nekom bodu. Prošle godine Sporting je igrao na domaćem terenu, sada smo na neutralnom i vjerujem da rezultat neće biti isti kao tada. Tjumen i Ayat također su vrlo dobre momčadi, no o njima ćemo razmišljati nakon Sportinga.


 Raspored (po hrvatskom vremenu)
Elitna runda Lige prvaka, skupina B:
Četvrtak 21.11. Sporting – Novo Vrijeme Apfel (12), Tjumen – Ayat (15)
Petak 22.11. Ayat – Sporting (12), Tjumen – Novo Vrijeme Apfel (15)
Nedjelja 24.11. Novo Vrijeme Apfel – Ayat (11), Sporting – Tjumen (14)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao