Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dva Slovenca imaju koronu, a putovali s 'kaubojima' u Egipat

Dva Slovenca imaju koronu, a putovali s 'kaubojima' u Egipat

Njih dvojica se dobro osjećaju. Obojica su bili pozitivni na PCR testu, pa su ih organizatori poslali na dodatne preglede u Kairo. U Sloveniji su bili u 10-dnevnoj izolaciji, kazao je liječnik slovenske reprezentacije...

VIDEO

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama, korona virus je obilježio početak Svjetskog prvenstva u rukometu. Samo dan prije početka Češka i SAD morali su odustati od sudjelovanja jer je većina igrača bila pozitivna, a umjesto njih su upale Sjeverna Makedonija i Švicarska.

No i druge reprezentacije su muku mučile s ovom pandemijom. Reprezentacija Zelenortskih Otoka je prije puta u Egipat imala nekoliko zaraženih, korona je poharala i Šveđane, Brazilcima su zaraženi izbornik i Thiagus, a sada se virus pojavio u redovima naših susjeda. 

Slovenski rukometaši su putovali zajedno s hrvatskim rukometašima iz Zagreba za Egipat, a dok su svi naši rukometaši bili negativni na testiranjima, dva Slovenca su dobila pozitivan nalaz. Na prethodnim testiranjima u svojoj domovini su bili negativni, a i ovaj put nemaju nikakve simptome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o Tilenu Kodrinu i Urhu Kastelicu koji su tako otpali za utakmicu sa Južnom Korejom. Njihova reprezentacija nije imala prevelikih problema jer je slavila s 51-29 i postala treća reprezentacija s najvećim brojem golova na jednoj utakmici SP-a. Taj rekord drži Island koji je 2003. godine u Portugalu zabio Australiji 55 komada.

- Njih dvojica se dobro osjećaju. Obojica su bili pozitivni na PCR testu, pa su ih organizatori poslali na dodatne preglede u Kairo. U Sloveniji su bili u 10-dnevnoj izolaciji, a onda 48 sati bez temperature i drugih simptoma. Predvidjeli smo da to može da se dogodi pa smo još prije 14 dana poslali upit IHF-u i organizatorima, ali nikakav odgovor nismo dobili – kaže doktor slovenske reprezentacije Sašo Đurić.

Zagreb: PPD Zagreb i Vardar u prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka

Navedeni dvojac je u izolaciji, a Ljubomir Vranješ će ih na raspolaganju imati tek kada budu imali dva negativna testa.

Prvenstvo je tako tek počelo, a već brojne reprezentacije muku muče s koronom. I unatoč tome, organizatori su pustili ulaznice u prodaju i sve do tri dana prije početka prvenstva činilo se kako će tribine biti otvorene za gledatelje, ali organizatori su poništili tu odluku zbog velikog pritiska brojnih igrača.

A ionako Egipćani se do sada baš i nisu dokazali s organizacijom.

- Ovo je parodija, najblaže rečeno. Sve ovo od dolaska u Egipat do sada je jedna velika sprdnja. Nema sistema, nema organizacije koju su nam obećali. Uvjeti su katastrofalni, i postaju sve gori iz sata u sat. Ovdje se ljudi bez problema šetaju okolo bez maske, čak i jedemo s njima u istoj prostoriji. Od svega što su nam organizatori obećali u cilju prevencije, apsolutno ništa nije ispunjeno - rekao je najbolji Norvežanin Sander Sagosen.

Na svu sreću, svi naši reprezentativci su negativni i spremni za otvaranje prvenstva protiv Japana u petak. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje