Obavijesti

Sport

Komentari 11

Rađa diplomirao: Diploma ide na zid, zasad još neću trenirati

Rađa diplomirao: Diploma ide na zid, zasad još neću trenirati
1

Sad napokon imam potvrdu da sam bio dobar igrač. Šalim se, ispiti nisu bili teški, nešto sam ja naučio, nešto su i profesori naučili od mene, rekao je Dino Rađa

VIDEO

Proslavljeni košarkaš Dino Rađa obranio je na splitskom Kineziološkom fakultetu diplomski rad na temu 'Osobitosti morfoloških karakteristika i funkcionalno - motoričkih sposobnosti mladih košarkaša', te je stekao zvanje Prvostupnika kineziologije - sportskog trenera košarke.

- Dino je obranio završni rad s odličnom ocjenom i čast mi je da sam mu uručio diplomu. Nadam se da ovo nije kraj njegovom obrazovanju - kazao je dekan splitskog kineziološkog fakulteta prof. dr. Sc. Boris Maleš, koji je zajedno s doc. dr. sc. Markom Ercegom bio Rađin mentor.

- Ništa od nastavka obrazovanja, diploma ide na zid i to je to. Moram priznati da mi je pao kamen sa srca, cijelu noć nisam spavao - kazao je Rađa i pojasnio:

- Nisam imao tremu. Dok sam igrao vladao sam materijom, sve mi je bilo 'u glavi'. Ovo je ipak nešto drugo, ovdje je sve na papiru, a za razliku od svakodnevnog jezika kojim se koristim, na fakultetu ipak treba koristiti stručne izraze, drugačiji je vokabular, pa sam morao malo ponavljati.

Dino je studij upisao zajedno s Velimirom Perasovićem prije gotovo 10 godina.

- Krenuli smo zajedno, ali zbog obiteljskih obaveza i činjenice da smo se upisali u Zagrebu, nakon dvije godine studiranja sam prekinuo. Kad se ukazala prilika da studij završim u Splitu, prihvatio sam se knjige i priveo studij kraju. Nije bilo lako, čak sam išao i na repeticije, primjerice iz statistike. A što se tiče košarke, te predmete nisam previše učio. Radio sam s najvećim trenerima od kojih sam dosta toga i naučio.

Studij je okončao odličnom ocjenom.

- Sad napokon imam potvrdu da sam bio dobar igrač. Šalim se, ispiti nisu bili teški, nešto sam ja naučio, nešto su i profesori naučili od mene. Nitko ne zna sve.

Trener neće biti, barem za sada.

- Diploma ide na zid, nemam se namjeru baviti trenerskim poslom. Imam previše obaveza s djecom, vrtić, škola, igraonice... Dok su mali tako će biti, kasnije ćemo vidjeti, nisam ja od velikih planova. Ponekad radim individualno s mladim centrima i to me veseli. Pogotovo ako imaju volje za rad. Ništa ne planiramo, sve radim po osjećaju i iskustvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku