Obavijesti

Sport

Komentari 39

Računica: Livaja rješava bez problema ove male utakmice. U derbijima Hajduk nije uvjerljiv

Računica: Livaja rješava bez problema ove male utakmice. U derbijima Hajduk nije uvjerljiv
5

Dolazimo pred dobro popunjene tribine, na idealan travnjak, u hram hrvatskog nogometa. To je kao da u Engleskoj dolaziš na Old Trafford. Ne treba ti veći motiv da se pokušaš dokazati dobrom igrom i golovima

VIDEO

Spremam li se? A za što ću se spremati, znam dobro što me čeka, kazao nam je Dean Računica (52) uoči gostovanja njegovog Šibenika na jednako tako njegovom Poljudu, za koji ga vežu najljepše uspomene.

- Nakon toliko godina vraćam se na Poljud i moram priznati da će mi biti neobično sjesti na "krivu" klupu (subota, 19.05).

Pokretanje videa...

Atmosfera na Poljudu uoči derbija VIDEO

Publika će ga zasigurno dočekati pljeskom, ipak je on bio miljenik Torcide, ponosni je vlasnik nagrade "Hajdučko srce"...

- Ne razmišljam uopće o dočeku i pljesku – brzo nas je prekinuo, a na pitanje razmišlja li o tome kako će zaustaviti Livaju, samo se nasmijao:

- Ma kakvi, njega možemo zaustaviti samo ako ne bude igrao. Znate da on ove male utakmice rješava bez problema...

Dean Računica, novi trener HNK Šibenik

Računica je preuzeo Šibenik nakon poraza od Dinama, no ni on nije uspio stabilizirati uzdrmanu momčad. Zaredali su porazima protiv Lokomotive, Osijeka, Gorice...?

- Teško mi je reći zašto je momčad tako potonula, ali mislim da je u pitanju generalno stanje u klubu koji je uzdrman. Onaj teški poraz od Hrvatskog dragovoljca 0-5 ih je nokautirao, uslijedile su suspenzije, smjene, a kad su kola krenula nizbrdo, nisu ih uspijevali zaustaviti. Kad glava nije prava, teško se vraćati, pokušavaš izroniti na površinu, ali ne uspijevaš - kaže Računica koji nema primjedbi na zalaganje momčad:

- Na treninzima to izgleda dobro, dobro se radi, ali to iz nekog razloga ne uspijevamo pokazati na utakmicama. Jednostavno nemamo kvalitetna rješenja. Momci žele, rade, dobro treniraju i nemam im što progovoriti, ali na utakmicama ne ide pa ne ide. Protiv Gorice smo zaslužili barem bod, protiv Lokomotive smo se raspali u pet minuta, primili dva gola i dobili crveni..., a nakon takvog potopa možeš samo moliti Boga da utakmica što prije završi. Mislio sam da su razlozi fizički, ali nisu, u pitanju je psiha i nivo lige. Veliki broj mojih igrača nije ranije igrao prvoligaški nogomet, ovo im je prva sezona, a igrači poput Marina, Grezde, Delića i Čulića koji jesu, ne mogu sami napraviti razliku. Treba nam vremena da se stabiliziramo i vratimo u život.

Nogometaši Šibenika odradili trening pod vodstvom novog trenera Deana Računice

Ovoga vikenda navršit će se 30 godina od utakmice koju Računica sigurno ne pamti po dobrome, u prvom prvenstvu Hrvatske u Zaprešiću je Inter slavio protiv njegovog Šibenika čak 6-0?

- Uh, nećemo valjda ponoviti tako težak poraz i u subotu na Poljudu...

To ćemo vidjeti u subotu, ali igrao je Računica u tom prvom prvenstvu i na Poljudu, i zabio gol Hajduku.

- Sjećam se dobro te utakmice i gola, bilo je to u zadnjem kolu, 4-1 za Hajduk koji je proslavio osvajanje naslova prvaka, a ja sam zabio iz penala Slavici.

Split: 1. HNL, 4. kolo, NK Split - NK Slaven Belupo

Kad smo već kod naslova prvaka, upitali smo Računicu i može li Hajduk i ove godine do naslova.

- Još nije ništa gotovo. Razlika je velika, ali već u ovom kolu Dinamo igra s Rijekom i moguće je da izgubi bodove. Hajduk mora pobijediti nas i Goricu, nakon toga im dolazi Dinamo na Poljud i to im je zadnja prilika da nešto naprave. Hajduk mi ne djeluje uvjerljivo u derbijima, ali ove manje utakmice rješavaju bez problema. To je u moje vrijeme bio problem, pobjeđivali smo u derbijima a gubili bodove u malim utakmicama. Sad je obratno, male rješavaju i kad ne igraju dobro, lagano, individualnom kvalitetom...

Unatoč velikoj razlici u kvaliteti u korist Hajduka, Računica kaže kako mu je ovo jedna od najlakših utakmica za pripremu.

- Nemam što posebno pričati igračima i motivirati ih. Igrali su već na Poljudu, znaju što ih čeka. Bit će dobro popunjene tribine, dolaze u euforiju, na idealan travnjak, u hram hrvatskog nogometa. To je kao da u Engleskoj dolaziš na Old Trafford. Ne treba im veći motiv od toga, da se pokušaš dokazati dobrom igrom i golovima. Zajedno s pomoćnicima napravit ćemo sve da pripremimo utakmicu najbolje što znamo i možemo, ali ovo je jedna od onih utakmica u kojima većina toga ipak ovisi o suparniku i njihovoj igri. Zato se ne uzbuđujem previše – kaže Računica, koji je igračku karijeru prekinuo zbog srčanih problema, i nije mu se ni pametno previše uzbuđivati.

- Ma lako je za srce, samo da mi u subotu odigramo pametno i onako kao kako znamo i možemo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom