Sport

Komentari 33

Rađa na komemoraciji Sobinu: Gorane, svima nam nedostaješ

Rađa na komemoraciji Sobinu: Gorane, svima nam nedostaješ

Na komemoraciju i pogreb stigli su i Stojko i Josip Vranković u ime HKS-a te veterani Jugolastike Damir Šolman, Branko Macura, Mlađan Tudor, Predrag Kruščić, Pero Vučica, dugogodišnji direktor Josip Bilić...

U nazočnosti obitelji, rodbine, prijatelja te bivših suigrača i onih koji su ga voljeli i poštovali, na mjesnom groblju u Kaštel Kambelovcu pokopan je legendarni splitski košarkaš Goran Sobin.

Kaštel Kambelovac: Posljednji ispraćaj Gorana Sobina

Uoči pogreba, na parketu sportske dvorane na Gripama, održana komemoracija na kojoj su se nazočnima obratili gradonačelnik Splita Ivica Puljak, u ime Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković, u ime veterana kluba Goranov prijatelj i suigrač Dino Rađa te u ime kluba predsjednik Edo Blažević.

- Goran je bio poseban, njemu su smetala svjetla pozornice, više je uživao u svom brodu, ribi, maslinovom ulju... Uvijek je živio skromno, bio je nasmijan, pozitivan i svima će nam nedostajati. Četrdeset godina se znamo, ostali smo i nakon karijera u kontaktu, družili se i prijateljevali - kazao je Rađa, koji je, uz Stojka i Josipa Vrankovića kao predstavnika krovne kuće hrvatske košarke, bio na pogrebu.

Na komemoraciju i pogreb stigli su i veterani Jugolastike Damir Šolman, Branko Macura, Mlađan Tudor, Predrag Kruščić, Pero Vučica, potom dugogodišnji direktor Josip Bilić, profesori Slavko Trninić i Luka Radman, suigrači Teo Čizmić, Denis Stegić, Ante Grgurević, Edi Vulić..., trofejni olimpijac Deni Lušić, kao i suigrači Goranovog sina Josipa, Marko Popović, Toni Dijan, Jakov Vladović, Damir Rančić, Ante Delaš, Hrvoje Oršulić... te predstavnici KK Splita i KK Alkara.

Kaštel Kambelovac: Posljednji ispraćaj Gorana Sobina

Najčitaniji članci