Obavijesti

Sport

Komentari 15

Radanac pomeo Polojsku ultru: Pao hrvatski rekord na 100 km!

Radanac pomeo Polojsku ultru: Pao hrvatski rekord na 100 km!

Za mene nema veće časti nego biti državni prvak u bilo kojoj disciplini ili sportu. Kad pričamo o najvećim izazovima u kontekstu stotki, svaka utrka je izazov. Stotke su specifične, rekao je Radanac za 3sporta.com

VIDEO

Hrvatski atletičar Dejan Radanac pomeo je konkurenciju i osvojio dugo očekivanu utrku Polojska ultra 2021. Riječ je o 100 kilometara dugom ultra maratonu koji se tradicionalno održava u slavonskobrodskom Poloju.

POGLEDAJTE VIDEO: Prebolio karcinom i trči za djecu

Pokretanje videa...

Maraton 01:26

Uvjeti su bili skoro pa idealni - iako je trkače obasjavalo toplo sunce uz tek ponešto vjetra, temperatura je bila skromnih 5 Celzijevih stupnjeva. Najbitnije, nije bilo padalina, no i uz dobre uvjete izostala je masovnost prijava zbog cijele situacije s koronom, mjera i sveopćeg stanja koje je izazvala.

Bez obzira na sve, Dejan Radanac uspio je što nikome do sada nije u hrvatskoj povijesti. Spustio se ispod sedam sati i utrku otrčao za rekordnih 6:54:44 što znači da je po kilometru prosječno trčao nevjerojatnih 4:09 minuta.

Za završiti utrku bilo je potrebno otrčati 20 krugova od po 5 kilometara po ravnoj stazi pored savskog nasipa.

Premda odaziv trkača nije bio kao prethodnih godina, s tim da bi, da nije bilo korone, i ove godine bio prilično velik, zainteresirani su bili gledatelji. Poprilično. Toliko da se live prijenos utrke rušio od navale ljubitelja dugih pruga.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Za mene nema veće časti nego biti državni prvak u bilo kojoj disciplini ili sportu. Kad pričamo o najvećim izazovima u kontekstu stotki, svaka utrka je izazov. Stotke su specifične jer stvarno nikad ne znaš u kojem pravcu će se trka razvijati, koje probleme možeš imati za vrijeme utrke, što fizičke, što psihičke. Primjerice, na Polojskoj sam ultri bio najspremniji dosad za stotku, ali sam već nakon 40-ak kilometara razvio određene tegobe zbog sitnih previda koje sam naivno napravio. Tako da sam 60. kilometra “curio“. Jednostavno je nepredvidivo, zato i je izazovno i neizvjesno - rekao je Radanac za 3sporta.com prisjetivši se prošlogodišnjeg izdanja.

Inače, Radanac je držao i prijašnji rekord Hrvatske s vremenom 7:14:20. Sada je popravio rekord za dvadeset minuta i potvrdio da se rad na sebi, upornost i volja itekako isplate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom