Obavijesti

Sport

Komentari 29

Radio je kao prodavač u robnoj kući, danas je nacionalni junak

Radio je kao prodavač u robnoj kući, danas je nacionalni junak
6

Problematičan mladić slaže robu u robnoj kući u Nantesu. Nakon toga odlazi na trening. To je bilo 2005. godine. Danas West Ham za Payeta traži 75 milijuna eura

VIDEO

Ako ste kojim slučajem 2005. godine bili u Nantesu i odlučili zakoračiti u jednu od robnih kuća u tom francuskom gradu, postoji velika mogućnost kako vas je posluživao novi francuski nacionalni junak. 

Dimitri Payet tada je imao 18 godina i igrao je za Nantes. Iako je bio talentiran, imao je problematičnu narav pa su ga izbjegavali veliki klubovi. Kako je imao amaterski ugovor s Nantesom, dodatno je radio kao prodavač u robnoj kući. 

E, to je igračina

Francuska je na startu Eura slomila čvrste Rumunje 2-1 na krilima čudesnog Dimitrija Payeta, igračine koju je Slaven Bilić doveo za 15 milijuna eura iz Marseillea.

Payet se poigravao s rumunjskim igračima i prvi je francuski igrač nakon Thierryja Henryja koji je zabio i asistirao za "tricolore" u jednoj utakmici. Njegova golčina za pobjedu već sad konkurira za najljepši gol prvenstva.

A tek je počelo...

Pohvalio ga i Bilić

- Fantastično je zabio. Naravno da mi je drago zbog njega. To što Payet radi diže publiku i atmosferu - rekao je Slaven Bilić, koji je od njega napravio igračinu i najboljeg nogometaša Premiershipa.

Sad je svima jasno zašto u redu za Payeta stoje Real, Barcelona, PSG...  U West Hamu ne rade paniku od toga. Hladno su poručili: "Želite ga? OK, 75 milijuna eura..."

Payet je složio osam opasnih napada protiv Rumunjske, a prava je šteta što Pogba nije zabio nakon što je Dimitri fenomenalnim lažnjakom izbacio igrača na lijevoj strani i poslao loptu Pogbi na volej.

No o njegovom golu lijevom nogom u rašlje priča cijeli nogometni svijet. 

-  Cijela ova posljednja godina se skupila u ovom golu. Znali smo da će biti jako teško. Možda i bolje da smo ovako teško dobili, da nas ne zavara rezultat - rekao je Payet koji je u 92. minuti izašao uz ovacije. 

Nije izdržao. Potekle su i suze.

- Da mi je netko rekao ovo prije godinu dana, mislio bih da je nemoguće - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna