Obavijesti

Sport

Komentari 12

Radonjića otkrio Pamić: Taj će mali ostvariti veliku karijeru...

Radonjića otkrio Pamić: Taj će mali ostvariti veliku karijeru...
1

DINAMOV NOVI TOPNIK Dejan Radonjić već se bio ostavio nogometa i upisao pravo. Zaposlio se u tvornici oružja, no Igor Pamić ga je uzeo pod svoje i 'spasio'

VIDEO

Neven Šprajcer me doveo Pamiću i rekao: ‘Igore, evo ti jedan igrač, ja vidim da zna, a ti odluči što ćeš s njim...’, otkrio je nedavno Dejan Radonjić (24), novi napadač Dinama.

Igoru Pamiću nije dugo trebalo da u njemu prepozna pravog igrača. Uostalom, sa 190 centimetara visine, širokim ramenima i odličnom skok-igrom, neodoljivo podsjeća baš na svog bivšeg trenera.


- Čim sam ga vidio, odlučio sam uzeti ga. Došao je na probu iz Karlovca. Svi su prigovarali što ga uzimam, ali nisam dvojio ni sekunde. Sad ću reći još jedno i potom ću vam poklopiti slušalicu. Taj mali će ostvariti veliku karijeru - kaže “div iz Žminja”.


A “div” Radonjić je iz Tettnanga, gradića na granici Švicarske, Njemačke i Lihtenštajna. Ondje je i počeo igrati, pa se preslio u Ulm, gdje ga je trenirao otac Bayernova braniča Holgera Badstubera. Uskoro je u Münchenu završio i 18-godišnji Dejan Radonjić.

Potpisao je ugovor i svijet je bio pod njegovim nogoma, ali potom je sve krenulo nizbrdo. Teško se ozlijedio, a tijelo se nije potpuno oporavilo. 
Odlučio je završiti nogometnu karijeru i upisao pravni fakultet. Nešto kasnije odselio se u Hrvatsku, k baki u Ozalj. Ubrzo je dobio i posao, u tvornici oružja.


- Radio sam na montaži pušaka. Nije me nikad bilo sram raditi najteže poslove te doći kući umoran i prljav. No za hrvatske prilike to je dobro plaćen posao - rekao je Radonjić.


Dinamo ipak plaća malo bolje, a Radonjić bi trebao zamijeniti Duju Čopa, koji je imao sličan put kao Dejan. Mlad se prodao u inozemstvo, potom se vratio u HNL, najprije u Split i potom u Dinamo. Sad vrijedi oko pet milijuna eura i na širem je popisu hrvatske reprezentacije.


- Kao klinac želio sam igrati za Njemačku i Hrvatsku. Nisam odustao. Dok god to ne postignem, neću biti miran - zaključio je Radonjić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti