Obavijesti

Sport

Komentari 94

Radošević je vjernik, duhovni učitelj mu je bivši branič 'bilih'

Radošević je vjernik, duhovni učitelj mu je bivši branič 'bilih'
5

Josip je krasan momak, vedar, nasmijan, pozitivan i drago mi je da je uspješan. Čak i taj nesretni incident s Facebookom ga neće obeshrabriti, rekao je Goran Granić

VIDEO

Mladi igrač Hajduka Josip Radošević predani je vjernik koji Bogu zahvaljuje za sve što mu se u životu događa. Redovito odlazi u crkvu, ali i na sastanke molitvene zajednice 'Dobri pastir', koje održava bivši nogometaš Varteksa i Hajduka Goran Granić.

- Zajednica je aktivna na području cijele Hrvatske, a supruga i ja vodimo grupu u Klisu – otkriva nam Goran i dodaje:

- Zajednica djeluje pri Katoličkoj crkvi, nismo sekta ili nekakva novoosnovana organizacija kako neki misle.

- Na susrete zajednice odlazim već godinu i pol i puno mi pomažu. Goranovo iskustvo je neprocjenjivo, razgovori s njim daju mi dodatnu mirnoću - kaže Radošević.     

Jednom tjedno u crkvenim prostorijama u Klisu okupljaju se mladi sportaši, kojima Granić prenosi svoja iskustva, poučava ih kako im vjera može pomoći da se bolje nose s iskušenjima koje pred njima stoje.

- Iz osobnog iskustva znam s koliko pritisaka i iskušenja se sreću mladi sportaši i što im je sve potrebno da ih prevladaju. Prošao sam i muku i pobjedu i znam kako im Bog na tom putu može pomoći – kaže Granić, čija predavanja osim Radoševića, koji dolazi već godinu i pol, pohode i drugi nogometaši poput Caktaša, Guća, Barišića, ali i košarkaši, tenisači, pa razmišljaju o preseljenju u veće prostorije.

Granić nije iznenađen Josipovim uspjesima.

- Josip je krasan momak, vedar, nasmijan, pozitivan i drago mi je da je uspješan. Možda još nije svjestan da je javna osoba, no svjestan je svega što mu se događa. Čak i taj nesretni incident s Facebookom ga neće obeshrabriti. Dobro ga poznajem, siguran sam da on nije rasist i da su mu takve ideje strane. Tko zna što bi svakome od nas pronašli da 'čeprkaju' po nekoliko godina starim izjavama. Mi smo mu savjetovali da taj profil ugasi i da bude oprezniji u izjavama – otkriva Granić, čija je karijera u jednom trenutku također bila izložena kritici javnosti.

- U tisku je izašla informacija kako mi vjera brani da radim prekršaje, pa sam ispao neki vjerski fanatik. Naravno da to nije istina, ja sam rekao da mi vjera brani grubosti i namjeru da ozlijedim protivnika, a ne da ne napravim prekršaj – pojašnjava Granić, koji se prisjetio anegdote iz vremena dok je igrao u Albaniji.

- Igrao sam s Perom Pejićem, koji mi je na treningu rekao: 'Nemoj da zovem novinare i da im kažem koliko si grub, obje su mi noge plave od tvojih startova i udaraca, a ti kao ne smiješ zbog vjere raditi prekršaje' – prisjetio se Granić i zaključio:

- Ja sam svoj stil izgradio na način da sam igrao čisto i bez grubosti. Radije sam 'čitao' igru, nego ulazio u duele, tako da nije ni bilo potrebe za prekršajima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'