Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši izgubili u Češkoj: Prvi smo put igrali na umjetnoj travi

Ragbijaši izgubili u Češkoj: Prvi smo put igrali na umjetnoj travi
5

Česi dosta ulažu u ragbi i sport općenito, pričao nam je bivši ragbijaš Lokomotive Lovreković, koji 20-ak godina živi u Pragu. Na stadionu koji je dom čeških ragbijaša i speedwaya bilo je tisuću gledatelja...

VIDEO

Postavili smo visoke standarde i u prvom poluvremenu nismo bili na toj razini. Previše smo griješili. Istina je da su moji momci prvi put u životu igrali na umjetnoj travi i posve je drugačije, odradili smo svega jedan trening na toj podlozi, ali izgovore ne želim!

Rekao je to Anthony Poša (50), izbornik hrvatskih ragbijaša, koji su novu sezonu u Trophy diviziji europskog Kupa nacija otvorili porazom u Pragu od Češke 48-22 (36-7).

Pokretanje videa...

Ragbi 7 reprezentacija 00:40

Vodili su Česi nakon sat vremena sa 48-7, ali s tri polaganja Hrvatska je uljepšava rezultat.

- Pozitivno iz ove utakmice je što su momci pokazali srce u drugom dijelu i došli do četiri polaganja. Moglo je biti baš ružno... - dodao je Poša.

Naša je reprezentacija deset i pol sati putovala autobusom do Praga i imala dva treninga prije utakmice, s tim da su dvojica igrača, zbog poslovnih obveza i bolesti, stigla tek kasno navečer uoči susreta i zaigrala bez ijednog treninga.

- Za razinu niže i utakmice s Ciprom i Slovenijom možemo i s jednim treningom, ali za ovaj rang ne možemo. Zato je dobro što ćemo prije iduće dvije utakmice, u Makarskoj protiv Ukrajine i Švedske, imati normalne pripreme - zaključio je Poša.

Za Hrvatsku je kapetan Nik Jurišić postigao dva polaganja i jedno pretvaranje te sakupio 12 poena, a po jedno su polaganje (pet poena) postigli Vlajčević i Vranešević.

Na Stadionu Marketa okupilo se gotovo tisuću gledatelja. Dom je to čeških ragbijaša, ovdje su i prostorije saveza, ali dijele ga sa speedwayom, koji je ovdje vrlo popularan i puni tribine češće nego ragbijaši. Vlasnik prostora je Ministarsvo unutarnjih poslova, koje ulaže u sport zajedno s Ministarstvom obrazovanja i sporta i Ministarstvom obrane.

- U pretprodaji smo prodali 150 ulaznica, što je za nas rekord. Stajale su 12 eura. Znate, Svjetsko prvenstvo se prenosilo na otvorenim kanalima pa je dosta ljudi gledalo ragbi, upoznalo se s njim i došli su na utakmicu - objasnio nam je Pavel iz saveza.

A među publikom je bilo i ovdašnjih Hrvata. Bivši ragbijaš Lokomotive Marin Lovreković došao je sa sinom Lukom i ponosno razvio hrvatsku zastavu.

- Kuhar sam, imao sam i svoj restoran do korone, ovdje sam već 20-ak godina, lijep je život u Pragu, ali planiram se vratiti. Sin Luka igra ragbi u Pragu, a SP je populariziralo taj sport ovdje. I Česi ulažu u ragbi i sport općenito - pričao nam je Marin.

Hrvatski ragbijaši iduće subote igraju u Makarskoj protiv Ukrajine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz