Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši Novog Zelanda izbacili Irsku, u prva dva četvrtfinala južnjaci bolji od Europljana...

Ragbijaši Novog Zelanda izbacili Irsku, u prva dva četvrtfinala južnjaci bolji od Europljana...
8

U hrvatskom je prvenstvu Mladost u dramatičnom susretu, polaganjem u zadnjoj minuti, svladala Nadu, a okršaj Sinja i Zagreba odgođen je jer zagrebaši nisu uspjeli stići do Sinja zbog problema s prijevozom

VIDEO

U mega spektaklu na St. Denisu, pred 40.000 Iraca, koji su pjesmom posve zaglušili Haku uoči početka utakmice, Novi Zeland pobijedio je Irsku 28-24 (18-17) i ušao u polufinale Svjetskog prvenstva!

Irska je dobila All Blackse u zadnja dva okršaja, imala je 17 pobjeda u nizu do ovog četvrtfinala, prva je reprezentacija na svjetskoj rang listi, u dva je navrata na ovoj utakmici imala po deset minuta igrača više zbog žutih kartona suparnika, ali svejedno nije uspjela prvi put u povijesti ući u polufinale SP-a! Suze Akia i brojnih navijača na tribinama u Parizu popratile su još jedno, već osmo ispadanje u četvrtfinalu.

Pokretanje videa...

Ragbi 7 reprezentacija 00:40

Zadnjih je pet minuta trajao posljednji irski napad za pobjedu, no nakon čak 37 faza, odnosno pokretanja novog napada, Novozelanđani su im uzeli loptu i priča je završila.

Novi Zeland će u polufinalu na Argentinu, koja je izbacila Wales pobjedom 29-17 (6-10). Velšani su poveli 10-0 nakon 20 minuta, ali Argentnci su u zadnjih deset minuta sve preokrenuli.

Rugby World Cup 2023 - Quarter Final - Ireland v New Zealand

Prva su dva četvrtfinalna okršaja, dakle, otišla na stranu južnjaka, u nedjelju se igraju druga dva: od 17 sati Engleska - Fidži te od 21 sat Francuska - Južnoafrička Republika.

Rugby World Cup 2023 - Quarter Final - Ireland v New Zealand Rugby World Cup 2023 - Quarter Final - Fans in Dublin watch Ireland v New Zealand

Uzbudljivo je bilo i u hrvatskom ragbijaškom prvenstvu, gdje se Mladost u velikom stilu vratila u borbu za vrh. Nakon tri početna poraza, u sastav se vratio reprezentativac Nik Jurišić i odmah je to drugačija priča.

Mladostaši su na svom terenu svladali Nadu 27-24 (17-14). Polaganjem Mateja Buljanovića te pretvaranjem i kaznenim udarcem Jurišića, Mladost je nakon 15 minuta vodila 10-0. Zgoditkom Barića pa pretvaranjem Dodoje te zgoditkom Dodoje i pretvaranjem Starčevića Nada je do 25. minute preokrenula na 14-10, ali je u 30. zabio i Dominik Fišić, uz Jurišićevo pretvaranje za novo vodstvo domaćina, 17-14.

Radman je u 43. minuti postigao još jedno polaganje pa je Mladost otišla na 22-14, no novi preokret u sjajnoj utakmici donio je Marinović polaganjima u 69. i 74. minuti za Nadino vodstvo 24-22. Ali u zadnjoj minuti Ciboci Piškur probio je obranu Splićana i poentirao za veliko slavlje 'krtica'!

Utakmica između Sinja i Zagreba odgođena je jer su zagrebaši zbog tehničkih poteškoća zapeli na putu i nisu stigli do Sinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku