Obavijesti

Sport

Komentari 90

Raketinih 200: Hrvati bi trebali više biti za Barcu, a ne za Real

Raketinih 200: Hrvati bi trebali više biti za Barcu, a ne za Real
6

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić izdvojio je i najbolje utakmice iz bogate karijere u dresu katalonskog velikana za koji će, bude li u sastavu večeras, danas odigrati 200. utakmicu

VIDEO

Barcelona će danas (21:00), u sklopu 26. kola La lige, gostovati kod fenjeraša Las Palmasa.

Taj će ligaški dvoboj biti poseban za hrvatskog nogometaša u dresu blaugrane, Ivana Rakitića koji će, bude li u sastavu, odigrati 200. utakmicu u dresu katalonskog kluba.

- Brojke nisu važne. Uvijek želite puno više, iako ovo je impresivan broj. Stigao sam do te brojke nakon tri i pol godine, o tome ću pričati unucima - izjavio je za Sport hrvatski reprezentativac uoči jubilarnog nastupa.

Prije njega su za Barcelonu igrali Goran Vučević i Robert Prosinečki, ali Real je imao više hrvatskih igrača kroz povijest, i sad ih ima. 

- Poznajem jako dobro Vučevića i Prosinečkog. Nedavno sam s Goranom popio kavu dok je bio u Barceloni. Godinama sam surađivao s Prosinečkim u reprezentaciji. Jako sam ponosan što sam privukao mnoštvo navijača u Hrvatskoj da navijaju za Barcelonu jer je kroz povijest više Hrvata igralo za Real. Hrvatska bi trebala biti više za Barcu nego za Real - objasnio je Raketa.

Na kraju se osvrnuo na najupečatljivije utakmice u dresu Barce:

- Bilo ih je nekoliko, no prvi povratak u Sevillu bih svakako izdvojio, kao i finale Lige prvaka u Berlinu. To neću zaboraviti. Najbolja utakmica bila je protiv PSG-a, ne zbog pobjede 6-1, već zbog načina na koji smo igrali. Kakva je to priča bila, nevjerojatno kako smo prošli - dodao je Ivan.

Las Palmas zadnji put izvukao bod prije 16 godina

Barca je na vrhu La Lige s četiri boda više od Atletico Madrida i utakmicom manje. Real zaostaje 14 bodova za Kataloncima koje u nedjelju čeka derbi s Atleticom na Nou Campu, utakmica kojom bi, ako večeras dobiju, mogli staviti jednu ruku na pehar.

No prvo moraju dobiti na Kanaraima, a ako pogledamo kako su prolazili protiv Las Palmasa, to ne bi trebao biti problem. Zadnjih pet utakmica - pet pobjeda uz 16 zabijenih i samo tri primljena gola.

Las Palmas je zadnji put izvukao bod protiv Barcelone u ožujku 2002. godine i to na Nou Campu, a kod kuće je zadnji put ostao neporažen u studenom 2001., bilo je 0-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'