Obavijesti

Sport

Komentari 57

Rakitić je zasjenio Modrića, ali Solari nije kriv za Realov potop

Rakitić je zasjenio Modrića, ali Solari nije kriv za Realov potop
1

Hrvatski trener Dean Klafurić (46) je za 24sata u ulozi stručnog komentatora odgledao utakmicu polufinala Kupa kralja između Real Madrida i Barcelone (0-3). Smatra da je Rakitić bio bolji od Modrića

VIDEO

Dean Klafurić, bivši trener u omladinskoj školi Dinama, bio je stručni komentator El Clasica za 24sata, tijekom utakmice u nekoliko navrata iznio je svoje viđenje događaja na terenu, a potom je napisao osvrt na jedan od najvećih nogometnih derbija svijeta u kojem je Barcelona pobijedila Real 3-0 i prošla u finale Kupa kralja.

Očekivao sam utakmicu s puno golova, iako sam mislio da će i Real zabiti barem jedan gol. Real je nakon prvog primljenog gola sve karte bacio u napad. Preuzeli su puno rizika u igri, zanemarili su negativnu tranziciju odnosno reposjed lopte te su izgubili ravnotežu u sredini terena. Kad je Varane postigao autogol za 2-0 sve je bilo gotovo.

Solari nije krivac za poraz Reala. Taj Vinicius je na lijevom krilu bio jako dobar, ušao je u nekoliko izglednih prilika, par puta je i asistirao, ali je na vidjelo došlo njegovo neiskustvo i nedostatak mirnoće u završnici. Solari je kasnije uveo Balea koji je također promašio jednu izglednu priliku. Reguilon je, pak, odigrao sasvim korektnu utakmicu, nisam siguran da bi Marcelo odradio nešto bolje od njega.

Valverde je pametno postavio igru. Leo Messi je umjesto uobičajene krilne pozicije djelovao kao špica što je otvaralo dosta prostora za desnog beka Semeda. Općenito su bekovi Barcelone danas imali puno prostora, djelovali su kao krila. Kada se probudio Ousmane Dembele i napokon poslao jednu točnu loptu prema Luisu Suarezu to je prelomilo susret jer je Urugvajac pravi 'killer'.

Za nas Hrvate je bilo zanimljivo pratiti taj dvoboj u sredini terena. Modrić je igrao s puno opreza, nije se upuštao u svoje karakteristične driblinge jer je znao da ga Rakitić dobro poznaje. Luka je igrao jednostavno, ali je Raketa po meni bio puno aktivniji i za nijansu bolji što uostalom potvrđuje i krajnji rezultat.

Realu je sad ostala još samo Liga prvaka, natjecanje u kojem dominiraju posljednjih par godina. U ligi kaskaju, iz kupa su sada ispali i iako imaju aktivan rezultat protiv Ajaxa (2-1) mislim da će to unatoč lošoj formi ipak proći. Ipak, svako opuštanje bi protiv tako mlade i potentne momčadi poput Ajaxove bilo pogubno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka