Obavijesti

Sport

Komentari 59

Rakitić kao u najboljim danima, Andalužani izbacili Man. United. Evo tko se susreće u polufinalu

Rakitić kao u najboljim danima, Andalužani izbacili Man. United. Evo tko se susreće u polufinalu
6

Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Sevillu koja će u polufinalu u svibnju igrati protiv Juventusa koji je u četvrtfinalu izbacio Sporting iz Lisabona. U drugom se polufinalu susreću Bayer Leverkusen i Roma

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je asistent za drugi pogodak Seville u 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Manchester Uniteda u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige kojom se španjolski sastav plasirao u polufinale tog natjecanja s obzirom da je prva utakmica prije tjedan dana završila rezultatom 2-2.

Rakitić je u 47. minuti izveo udarac iz kuta, a u skoku pred golom najviši je bio Bade i glavom zatresao mrežu. Prije tog gola dva puta je velike pogreške gostujuće obrane kažnjavao En-Nesyri, prvi pogodak marokanski je napadač postigao u 8. minuti nakon što je Maguire nonšalantno reagirao na 20-ak metara od svojih vrata, a drugi u 81. minuti kada mu je loptu poklonio De Gea.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Sevilla v Manchester United

Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Sevillu koja će u polufinalu u svibnju igrati protiv Juventusa koji je u četvrtfinalu izbacio Sporting iz Lisabona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon pobjede Juventusa od 1-0 u prvoj utakmici u Torinu, u uzvratu je u Lisabonu bilo 1-1. Gosti su poveli preko Rabiota koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima domaćih u 9. minuti, no samo 10 minuta kasnije upravo je Rabiot skrivio kazneni udarac napravivši prekršaj na Ugarteu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Edwards. Kako se rezultat više nije mijenjao, Juventus je prošao dalje s minimalnih 2-1.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Sporting CP v Juventus

Do polufinala je stigao je i Bayer iz Leverkusena koji je kao gost u Bruxellesu svladao Union Saint-Gilloise sa 4-1, a kako je u prvoj utakmici prije tjedan dana bilo 1-1 njemački je sastav slavio s ukupnih 5-2. Utakmica je odlično krenula za Bayer jer je već u 2. minuti Diaby pogodio za vodstvo. Preed kraj prvog poluvremena Bakker je u 38. minuti povisio na 2-0, da bi Frimpong iz protunapada u 60. minuti postigao i treći gol za Bayer. Terho je preciznim udarcem sa 16 metara u 64. minuti vratio nadu domaćima, no sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Hložeki koji je u 79. minuti iskoristio odlično dodavanje Frimponga za konačnih 4-1.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Union Saint-Gilloise v Bayer Leverkusen

Bayer će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Roma - Feyenoord koji je otišao  produžetak. Nakon 1-0 za Feyenoord u prvoj utakmici u Rotterdamu, nakon 90 minuta igre u Rimu rezultat je 2-1 za Romu. Spinazzola je u 60. minuti pogodio za prednost Rome, Paixao je u 80. minuti poravnao udarcem glavom nakon lijepe akcije, da bi domaće ispadanja spasio Dybala u 89. minuti kada je primio loptu na šest metara od vrata i uspio se okrenuti te zatresti mrežu, a potom su El Shaarawy i Pellegrini u produžecima pogađali za prolaz 'vučice'.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - AS Roma v Feyenoord

Rezultati četvrtfinala Europske lige:
 
Sporting - Juventus 1-1 (prva utakmica 0-1)

Royale Union SG - Bayer Leverkusen 1-4 (1-1)

Sevilla - Manchester United 3-0 (2-2)

Roma - Feyenoord 4-1 (0-1)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska