Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rakitić: Nisam znao riječi, ali je bilo lijepo čuti pjesmu navijača

Rakitić: Nisam znao riječi, ali je bilo lijepo čuti pjesmu navijača
1

Nogometaši Seville čekali su pobjedu od 22. siječnja kada su na svom stadionu, Sanchez Pizjuanu, pobijedili Levante. Ovoga puta slavlje im je donio Ivan Rakitić

VIDEO

U nedjelju je Sevilla bila bolja od Herculesa 1-0, a post Andalažuna je prekinuo hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je ovog siječnja dres Schalkea zamijenio Sevillinim. U 21. minuti je Rakitić plasirao loptu u mrežu udarcem s petnaestak metara i krenula je pjesma navijača.

- Ne znam točno što su pjevali, ali je bilo lijepo slušati. Razaznao sam svoje ime i osjećao sam se zbilja ugodno - krenuo je s pričom i dojmovima za Totalsport hrvatski reprezentativac, koji je prvi pogodak dočekao u petoj odigranoj utakmici za Sevillu.

- Naravno, uvijek je samo bitno da momčad ima uspjeha, ali znam da će ovaj gol mnogo pomoći prema što boljoj i bržoj prilagodbi na novu sredinu. Pobjeda i gol su korak dalje za klub, ali i za mene i imam samo jednu riječ dan poslije. Fenomenalno. Stvarno je tako bilo u nedjelju navečer.

Na pitanje kakva je bila reakcija suigrača i trenera, rekao je:

- Svi su, naravno, bili zadovoljni zbog mene. I sami znaju da je ovo najbrži put da se snađem u novom klubu. No, mnogo mi svi inače pomažu jer je ipak riječ o velikoj promjeni. Sve je drugačije nego u Gelsenkirchenu. Moram u tom pogledu reći da mi mnogo pomaže Ivica Dragutinović koji je ovdje šest godina - rekao je Rakitić i dodao:

- No, svakim danom je sve lakše. Evo, pronašao sam kuću ovdje, prije nekoliko dana mi je stigao i automobil iz Njemačke.

U Schalkeu je trener Magath nerijetko preferirao igru na kontranapade. Sevilla igra ofenzivnije, Raketi bi to trebalo odgovarati.

- Sve je to relativno. Istina, ovdje se igra jači napadački nogomet, ali u tom smislu je loše zaboravi li se obrana. Treba pronaći najbolji balans i miks između jednoga i drugoga.

Rakitićev klub trenutačno je sedmi, na rubu onih mjesta koja osiguravaju izlazak u Europu iduće sezone. 

- Priča mi Dragutinović da nije bilo dobro početkom sezone. Momčad je igrala loše, stanje je bilo teško, ali imamo vremena popraviti sve to. U ovom trenutku nije tako loše i nadamo se najboljem. Neke smo utakmice, stvarno, nesretno gubili.

A navija li za Barcu ili Real?

- Teško mi je reći, makar svi u Španjolskoj pričaju isto. Real je fenomenalna momčad, ali je Barcelona jedna sasvim druga dimenzija. Svi mi ostali lovimo naš dio slave, a nadam se da će Sevilla zagorčati nekom od velikog dvojca život i tako utjecati na završnicu Primere - rekao je na kraju Rakitić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...