Sport

Komentari 57

Rakitić: Obucimo svi kockice i zajedno proslavimo dan ponosa

Rakitić: Obucimo svi kockice i zajedno proslavimo dan ponosa

Prošle godine 16. srpnja hrvatski nogometni reprezentativci spektakularno su dočekani u Hrvatskoj. U Zagrebu je Vatrene slavilo pola milijuna ljudi, a Ivan Rakitić je pozvao navijače da ponove povijesni dan

Kao da su još jučer naši nogometaši na travnjacima u Rusiji igrali najbolji nogomet života, upisali Hrvatsku u povijesne knjige, rušili velikane svjetskog nogometa i vratili se kući sa srebrom oko vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ali, prošla je godina dana od ljeta kojeg će Hrvati vječno pamtiti. Kroz čitavo Svjetsko prvenstvo tisuće navijača na trgovima i glavnim ulicama hrvatskih gradova navijali su u jedan glas za Vatrene, a više od četiri milijuna Hrvata guralo je Zlatka Dalića i njegove dečke u nedjeljnom finalu protiv Francuske koje se igralo 15. srpnja.

- Nema ljepšeg osjećaja nego da si Hrvat. Ovo je za nas povijesna utakmica, ne za nas 22 koliko nas je ovdje, već za cijelu zemlju. Sutra će nas na travnjaku biti 4,5 milijuna - rekao je prije velikog finala i povijesne utakmice prošle godine Ivan Rakitić.

I prije te posljednje utakmice u Rusiji, Vatreni su bili pobjednici. Pobjednici u srcima svakog hrvatskog navijača. Odmah je bilo jasno, kako god završilo finale, po povratku u domovinu nogometaši će imati spektakularan doček. To se i dogodilo. Tog 16. srpnja 2018. godine na zagrebačkim ih je ulicama dočekalo više od pola milijuna ljudi, a kada su nakon više od pet sati vožnje u otvorenom autobusu od Zračne luke stigli na Trg bana Jelačića, tamo ih je čekalo stotinjak tisuća navijača.

Čitav Trg je bio u crvenim, bijelim i plavim kockicama, vijorile su se zastave, pjevalo se u jedan glas. Bili su to trenuci za vječnost, a slavlje se protegnulo na čitav tjedan. Gotovo svaki Vatreni je u svom rodnom gradu imao još jedan doček, a neki su dočekani i više od dva puta.

Stvorene su prošloga ljeta doživotne uspomene, a da one a neki način nanovo ožive poželio je Ivan Rakitić koji je pozvao sve navijače da godinu dana nakon spektakularnog dočeka u Zagrebu ponovno obuku kockice i izađu na ulice i da na jedinstven način svi zajedno obilježe povijesni datum.

- Svi zajedno 16. srpnja obucimo kockice, izađimo na ulice. Proslavimo dan zajedništva, ponosa i sreće. Uz našu repku, Hrvatska je puna života, pokažimo to - poručio je Rakitić u videu kojeg je objavio na svom Instagramu.