Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rakitić: Smršavio sam i spremniji sam nego ikada

Rakitić: Smršavio sam i spremniji sam nego ikada
1

Hrvatski reprezentativac u drugom dijelu sezone prometnuo se u jednog od ključnih Schalkeovih igrača. Zabio je šest pogodaka i jednom asistirao

VIDEO

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u jesenskom je dijelu Bundeslige teško dolazio do prilike u svome Schalkeu. Uglavnom je počinjao utakmice s klupe ili je izlazio prije kraja dvoboja. No, sve se promijenilo u nastavku, postao je jedan od ključnih igrača Felixa Magatha. Štoviše, sve je utakmice u proljetnom dijelu prvenstva odradio od prve do posljednje minute, a treneru je za povjerenja uzvratio sa šest pogodaka i jednom asistencijom. S obzirom na broj odigranih minuta, ne čudi da je jedno od pitanja, u sklopu razgovora za tiskano izdanje Kickera, bilo i osjeća li se umorno.
- Upravo suprotno, osjećam se spremnijim nego ikada. Na treninzima uvijek idem punim gasom i to mi daje snagu za utakmice - odgovorio je 22-godišnji hrvatski reprezentativac.
*Povećali ste dinamiku rada i smršavjeli?
- Da, između četiri i pet kilograma. Rad je težak, ali se zbog toga tjelesno osjećam vrlo dobro.
*Kako je surađivati s trenerom Felixom Magathom?
- Magath ima drugačiji način rada od ostalih trenera s kojima sam radio. Njegov je ton često žestok, ali igrači to shvaćaju ispravno, razumiju da je to u našu korist.
*Magath vas je prebacio na poziciju defenzivnog veznjaka čime je vaša tehnika šuta došla do izražaja.
- Sve mi se posložilo na toj poziciji, a tehnika šuta je prije svega pitanje glave. Magath mi je dao sigurnost, on je prvi trener koji je vidio da mi odgovara povučenija pozicija u veznom redu, a i sâm sam shvatio da je to za mene idealna pozicija.
*Kada ste došli u Schalke u ljeto 2007. godine, suigrač vam je bio Mesut Özil, velika nada njemačkog nogometa, koji je godinu kasnije otišao u Werder jer je osjećao da u klubu vama daju prednost.
- S Özilom sam se odlično slagao na terenu i bilo mi je žao kad je otišao, ali nije to imalo nikakve veze sa mnom.
*Je li postojao problem oko broja deset na dresu koji ste obojica htjeli?
- U tome nije bio nikakav problem. Broj deset za mene nije povezan s pozicijom na terenu. To je jednostavno moj omiljeni broj koji me prati tijekom cijele karijere, od moje osme godine.
*Kad bi došao novi igrač koji bi tražio “desetku”, biste li mu je prepustili?
- Tko god dođe, neće dobiti moj broj. Može odabrati, primjerice, 1+9, kao što je svojedobno Ivan Zamorano u Interu nosio 1+8.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu