Obavijesti

Sport

Komentari 17

Rangersi pred eliminacijom, ali Bruinsi još pamte Philadelphiju

Rangersi pred eliminacijom, ali Bruinsi još pamte Philadelphiju
1

Iako Boston Bruinsi vode 3-0 u doigravanju NHL-a, znaju da ništa još nije gotovo jer su istu prednost propustili prije tri godine u polufinalu s Philadephia Flyersima

VIDEO

New York Rangersi našli su se u jako neugodnoj situaciji. Gube sa 3-0 u seriji, k tome bi i eventualnu sedmu utakmicu morali igrati u gostima, dakle, praktički nemaju šanse. Samo tri ekipe u povijesti Stanley Cupa uspjele su nadoknaditi taj zaostatak, a zanimljivo je to da su posljednji koji su prokockali tu prednost bili upravo Boston Bruinsi protiv Philadelphia Flyersa prije tri godine. 

U prošloj utakmici Rangersi su mogli ispisati za sebe puno sretniji kraj, no prednost koju su imali nisu uspjeli zadržati. U posljednjem periodu Bruinsi su okrenuli, mora se reći i uz dosta sreće kada uzmemo u obzir Pailleov gol, no daleko od toga da Bruinsi tu pobjedu nisu zaslužili. O svemu dovoljno govori statistika udaraca 34-24 u korist Bruinsa, a podsjećamo da se igralo u Madison Square Gardenu.

- Četvrta utakmica koja slijedi bit će najteža, utakmica u kojoj trebamo dovršiti posao. Mi najbolje znamo da još ništa nije gotovo - rekao je branič Bruinsa Johnny Boychuk aludirajući na preokret Flyersa od prije tri godine.

Od Rangersa možemo očekivati očajničke pokušaje, a za deprimirati protivnika u startu će im trebati dobar Tuukka Rask. Zatvori li on svoj gol, vjera Rangersa u čudo bit će sve manja. U prošloj utakmici obranio je 23 od 24 šuta, a bude li na takvoj razini i večeras, Bruinsi će se moći radovati. Osim ako Lundqvist ne bude još "luđi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prednost koju imamo ne znači ništa. Ne vodimo mi 3-0 pa da treba isteći vrijeme, već treba upisati i četvrtu pobjedu što nekad zna biti jako teško. Lakše zna biti pobijediti u tri utakmice nego pobijediti u četvrtoj  - kaže branič Bruinsa Zdeno Chara.

Rangersi su se sada našli u situaciji da više nemaju što izgubiti. Eventualna pobjeda večeras mogla bi stvoriti nervozu u redovima Bruinsa, vjerojatno i hoće, tako da bi ovo lako mogla biti nekakva prekretnica u slučaju da gosti ne zaključe seriju. 

- Nećemo se predati jer ništa nije gotovo. Ohrabruje nas činjenica da su Bruinsi ispali protiv Flyersa nakon vodstva od 3-0, i to je također bilo konferencijsko polufinale - riječi su golmana Rangersa Henrika Lundqvista.

Što se tiče izostanaka, ni kod jedne se momčadi ništa neće značajnije mijenjati. Rangersi su i dalje bez Powea, Clowea i Staala, dok su Bruinsi bez Ferencea. Možda se vrati Seidenberg, no malo je vjerojatno.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka