Obavijesti

Sport

Komentari 122

United nova Jelavićeva 'žrtva', Everton šokirao Old Trafford

United nova Jelavićeva 'žrtva', Everton šokirao Old Trafford
6

Everton je dvaput šokirao Old Trafford, prvo vodstvom Jelavića, a zatim nadoknadivši dva gola zaostatka. U 35. kolu Premiershipa United je odigrao 4-4 i uzeo tek bod

VIDEO

Uoči ogleda 36. kola engleskog prvenstva u gostima kod gradskih rivala iz Cityja, momčad Alexa Fergusona prosula je bodove protiv Evertona. Iako su vodili i dva razlike, 'vragovi' su na kraju ostali bez punog plijena. Everton je u gostima kod Uniteda oteo bod. Završilo je 4-4.

Jelavić je došao do šestog gola u sezoni (u devetom nastupu). 

Utihnuo je Old Trafford nakon pola sata igre. Pogodio je Nikica Jelavić glavom dalji kut prebacivši De Geau. Iz  teške je pozicije  hrvatski napadač uspio uputiti loptu prema golu Uniteda i matirao Španjolca koji nije mogao zaustaviti njegov udarac.

Zaprijetio je Jelavić već u petoj minuti susreta i pokazao da nije impresioniran gostovanjem kod Uniteda. Prvi je njegov pokušaj na utakmici obranio De Gea, ali kod drugog golman 'vragova' nije mogao učiniti ništa.

Vodstvo Evertona ipak nije dugo potrajalo. U 42. minuti susreta rezultata je poravnao Rooney. Tukao je i napadač Uniteda glavom iz blizine i gurnuo loptu podno grede za mirniji odlazak na odmor 'crvenih vragova'

Pred de Geaom prijetio je još jednom prije isteka poluvremena opet Jelavić.

Nije trebalo dugo da u nastavku United stigne do vodstva. Strijelac je u 57. minuti bio Welbeck i to preciznim udarcem iz daljine. Welbeck je tek započeo niz Uniteda. Svega tri minute kasnije listi strijelaca 'vragova' pridružio se i Nani, kojeg je velikodušno unutar kaznenog prostora pronašao upravo autor drugog gola. Nani je morao tek mirno gurnuti loptu u niži lijevi kut.

Iako je United krenuo žustro u nastavku nošen raspoloženim Welbeckom, Everton nije posve prepustio inicijativu domaćinima. U 67. minuti smanjio je Fellaini. No kao što je Everton pokvario slavlje Unitedu nakon trećeg gola, vrlo su brzo 'vragovi' pokazali tko je gazda na Old Traffordu.

Jedan je pokušaj Rooneyja u 69. minuti završio u sigurnim rukama golmana Evertona, ali već u idućoj akciji nezaustavljiva je bila Manchesterova desetka koja je opet situaciju vratila na dva gola prednosti. United je u 70. minuti opet dohvatio dvostruku prednost, 4-2.

Ni tolika prednost ipak nije bila dovoljna vragovima da ne strepe do same završnice. Nikica Jelavić po drugi je put protresao mrežu De Geae u 83. minuti, a Pienaar je posve ušutkao Manchester u 85. kada je postigao i četvrti gol za Everton i pet minuta prije kraja susreta izjednačio rezultat na Old Traffordu.

U dugih pet minuta nadoknade sudac je održao na životu nade 'vragova' da će ipak, pred sraz sa Cityjem, uzeti sva tri boda i povećati svoju prednost, ali ni to vrijeme nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu. U zadnjem je napadu šut Ria Ferdinanda istegnuvši se svom dužinom preko gola izbio Howard. Sučev zvižduk prekinuo je daljnje nasrtaje Uniteda koji će se morati zadovoljiti tek bodom iz ovog susreta.

Prednost pred  Cityjem sada je šest bodova, ali 'građani' moraju još odigrati svoj susret protiv Wolverhamptona.

Iduće kolo upravo će dvije momčadi iz Manchestera međusobno odmjeriti snage u izravnom dvoboju.

Ferguson: Ne mogu vjerovati što smo prosuli

Bio je to takav propust, apsolutni poklon. Samo smo trebali privesti utakmicu kraju. To je travestija, jedan dio susreta igrali smo fantastičan nogomet, zabili smo neke fantastične golove. Ali primiti četiri gola na Old Traffordu u susretu takve važnosti, ne mogu vjerovati, komentirao je vidno šokirani Ferguson:

- Predali smo Cityju inicijativu i ovakav rezultat čini utakmicu na Etihadu zaista važnom, odlučujućom sada. Moramo ondje pokazati sve za što smo sposobni da bismo ostvarili rezultat. Treba nam rezultat na Etihadu i nema razloga zašto do njega ne bismo mogli doći. Postoje svakakva očekivanja od Cityja da je to njihov odlučujući susret, ali to je i naš odlučujući susret.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union