Obavijesti

Sport

Komentari 71

Rasprodaja prvaka: Mišić je u Sportingu, klauzula 60 mil. €!

Rasprodaja prvaka: Mišić je u Sportingu, klauzula 60 mil. €!
1

Josip Mišić drugi je igrač Rijeke koji je u pola godine otišao u lisabonski Sporting, a Portugalci su u njegov ugovor ugradili klauzulu od čak 60 milijuna eura. Na odlasku je i Josip Elez

VIDEO

Šampionska momčad Rijeke strašno se osipa. Nakon Stefana Ristovskog i Franka Andrijaševića, koji su otišli prošlo ljeto te Marija Gavranovića i Marka Vešovića, koji su svoje transfere zaključili prošlih dana, s Rujevice odlazi i veznjak Josip Mišić.

Veznjak se priključio donedavnom suigraču Ristovskom u Sportingu iz Lisabona, a drugoplasirani klub portugalskog prvenstva potvrdio je taj transfer u subotu.

- Znam puno stvari o Lisabonu i ovom klubu, dolazak u Sporting velik je korak naprijed u mojoj karijeri. Nisam puno razmišljao o dolasku na Alvalade. Ristovski mi je puno toga rekao o klubu, i to samo dobre stvari, te mi savjetovao da dođem - rekao je Mišić i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je velika prilika za mene. Rijeka je dobar klub, ali Sporting je još veći, gledajući iz svjetske perspektive. Alvalade će mi biti idealno mjesto da se razvijem i posatnem bolji igrač.

Otkupna klauzula čak 60 milijuna eura

Iako službeno visina transfera nije poznata, Transfermarkt piše kako je odšteta iznosila 2,35 milijuna eura. No ono što je klub iz Lisabona objavio jest otkupna klauzula koja je postavljena na visokih 60 milijuna eura! Ugovor je Mišić potpisao do 2023. godine.

No ni tu nije kraj lošim vijestima za navijače Rijeke, ali i trenera Matjaža Keka. Naime, stoper Josip Elez navodno je već u Njemačkoj gdje dovršava posao oko transfera u Hannover. Odšteta bi trebala iznositi između tri i 3,5 milijuna eura.

Četvorica otišla za samo 10 milijuna eura?!

- Elez je dobar igrač koji se uklapa u naš taktički koncept. On je stoper koji voli igrati, a ne samo napucavati loptu - ocijenio ga je predsjednik Hannovera Martin Kind.

Čini se kako se novi-stari predsjednik kluba Damir Mišković, nakon formalnog preuzimanja kluba, već okrenuo novoj sezoni i financijskoj konsolidaciji. Za transfere Gavranovića (3), Vešovića (1,75), Mišića (2,35) i Eleza (3 milijuna eura) trebao bi inkasirati tek nešto više od 10 milijuna eura.

Marko Vešović karijeru će nastaviti u Legia Warszawa: "Kada me put nanese uvijek ću se rado vratiti u Rijeku, na kraju...

Posted by NK Rijeka on 6. siječnja 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem