Obavijesti

Sport

Komentari 341

Rat s Mamićem se nastavlja: Boysi će biti na istočnoj tribini

Rat s Mamićem se nastavlja: Boysi će biti na istočnoj tribini
1

Vodstvo grupe donijelo je odluku da će od današnje utakmice sa Zagrebom (25. kolovoza) BBB navijati s istočne tribine, stoji u priopćenje Bad Blue Boysa

VIDEO

Najžešći navijači Dinama Bad Blue Boysi rat s vodstvom kluba, prije svega sa Zdravkom Mamićem, podigli su na novu razinu tako što su odlučili nastupiti svoju sjevernu tribinu te se preseliti na Istok već od večerašnje utakmice protiv Zagreba. Priopćenje BBB-a prenosimo u cijelosti.

"Naša grupa je veći dio svoje povijesti trpjela razne oblike represije i progona zbog svojih uvjerenja i stavova, ali za ovo što se događa posljednjih nekoliko mjeseci teško da postoji presedan bilo gdje u svijetu.

U sprezi klupske Uprave i zagrebačke policije zabranjena su gostovanja, pojedince iz grupe se privodi na gotovo tjednoj bazi na razne informativne razgovore, a najnoviji su popisi i zabrane ulaska na Maksimir nepodobnima koje ne samo da su nezakonite, nego se vjerojatno radi i o kaznenom djelu čemu ćemo pažnju posvetiti u idućim danima.

U tom “lovu na vještice” sudjeluje i dio plaćenih medija te neke nevladine udruge poput HHO-a koje se navodno bave “promicanjem ljudskih prava”, a nisu ništa drugo nego samo mali kotačić Mamićeve propagandne mašinerije koje se usiljeno i neuvjerljivo zgražaju nad našim bakljama i parolama s tribine, dok kriminal i osobni interesi proždiru Dinamo i hrvatski nogomet u cjelini, a navijače koji o tome govore zatvara i maltretira pri čemu se krše njihova osnovna ljudska prava, pa i zakoni RH.

Sjeverna tribina stoji kao trn u oku svima kojima smeta to što se nismo povukli ni milimetra, što smo s gađenjem odbili bilo kakav vid kompromisa u našoj borbi za Dinamo bez kriminalaca i mafijaša i što ne pokazujemo znakove slabosti ili opuštanja u namjeri da i tu borbu dobijemo.

Zbog toga, i samo toga, tribinu koja je Dinamova najveća snaga, tribinu koja je nebrojeno puta bila svjetlo na kraju tunela za naš klub i koja je uvijek govorila ono što većina misli na sve se načine pokušava poniziti i izolirati.

Zbog toga i mreža koja bi nas kao simbolično trebala prekrivati, zbog toga su i stotine kamera koje ne služe valjda ničemu osim ruganja i osjećaju nadmoći onih koji su ih postavili. Zbog toga su i stotine interventnih policajaca koji, dok god su na našoj tribini, ne odgovaraju nikome i ničemu.

Na kraju krajeva zbog toga i puštanje u “prodaju” samo trećinu ukupnog kapaciteta naše tribine na svim dosadašnjim europskim utakmicama, da nas prikažu kao “šačicu” prekrivenu mrežom, samu i izoliranu i da grupu rasprše na 3 različite tribine.

A zbog svega toga vodstvo grupe donijelo je odluku da će od današnje utakmice sa Zagrebom (25. kolovoza) BBB navijati s istočne tribine.

Takve odluke nikada nije lako donijeti, one za sobom povlače bezbroj posljedica ali kao vodstvo grupe koja proživljava možda i najteže trenutke u svojoj povijesti moramo biti odgovorni prije svega prema onima koji su dio te grupe i zaštiti sami sebe.

Ta odluka se može mijenjati i odnositi čak i na zapadnu ili južnu tribinu, ovisno o okolnostima. Na vrijeme ćemo objavljivati takve obavijesti ako ih bude.

Također, podsjećamo sve svoje članove i one koji se smatraju dijelom grupe da svojim ponašanjem predstavljaju ne samo sebe nego i grupu BBB. Bez obzira o kojoj se tribini radi, bez obzira bili na stadionu ili van njega.

Naša je obaveza da ponekad i istrpimo nepravedne zvižduke koji su stizali od pojedinaca s drugih tribina.

Vjerujemo da ćemo se brzo vratiti tamo gdje nam je mjesto i gdje pripadamo jer, iako napuštamo svoju tribinu, mi ćemo uvijek biti Sjever."

BAD BLUE BOYS

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao