Obavijesti

Sport

Komentari 24

PSG sam sebi podmeće: Tko će danas pucati penal ako ga bude

PSG sam sebi podmeće: Tko će danas pucati penal ako ga bude
1

Tenzije u redovima PSG-a sada su nešto veće nego inače, a domišljati imućni gazde francuske momčadi pokušali su ucijeniti Cavanija. Ponudili su mu milijun eura da prepusti penale Neymaru. On je to odbio

VIDEO

Večeras se od 20.45 sati igra drugo kolo ovogodišnje Lige prvaka, a na rasporedu je nekoliko zaista sjajnih utakmica koje garantiraju sjajnu nogometnu večer. Gotovo sve najjače europske momčadi igraju danas dok su svoje jučer odradili Real Madrid, Manchester City, Liverpool...

Zato su večeras na rasporedu Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, PSG, Bayern, Manchester United, Juventus... Za svakoga po nešto, a bez sumnje će ovo biti jedna zanimljiva nogometna večer.

PSG - Bayern

Ligue 1 - Paris St Germain vs Toulouse

Najveći fokus večeras bit će na susretu francuskog i njemačkog diva. Vjerojatno ne postoji nogometni obožavatelj kojem barem malo ne zaiskri na spomen sudara ovog dvojca. Pa makar na milisekundu. Jer činjenica je da je PSG nenormalnim trošenjem na sebe navukao svjetsku pozornost, a kada se u tom najskupljem napadu Lige prvaka pojave problemi cijeli nogometni svijet čeka što će se i kako dogoditi.

Glavni akter je Edinson Cavani. Sjajni Urugvajac već je 'starosjedioc' u PSG-u. U Parizu je od 2013. godine, upisao je 140 ligaških nastupa i zabio 95 golova. Njegov najveći 'problem' bio je Zlatan Ibrahimović jer je živio u sjeni sjajnog Šveđanina pa je većinu vremena igrao na krilu premda je po vokaciji klasična špica.

Taman kad je Zlatan otišao, došao je Neymar za rekordni iznos od 222 milijuna eura - i sva svjetla usmjerio na sebe. Kao da to nije bilo dovoljno, Cavani je skroz pao u drugi plan dolaskom Kyliana Mbappea, drugog najskupljeg pojačanja na svijetu. Brazilsko-francuski dvojac odmah se pronašao na istoj valnoj duljini i zaigrao na zavidnoj razini.

Ali problem je nastao kada su se novopridošle zvijezde pokušale nametnuti 'starosjediocima'. Točnije, Edinsonu Cavaniju. Dogodila se sporna scena na derbiju s Lyonom kada je Neymar uzeo loptu da će izvesti penal, a Cavani mu nije dao. Realno gledano, Urugvajac je u pravu jer je on prvi izvođač penala. No, Neymar se nije dao i prepirka se nastavila u svlačionici.

Tenzije u redovima PSG-a sada su nešto veće nego inače, a domišljati imućni gazde francuske momčadi pokušali su ucijeniti Cavanija. Ponudili su mu milijun eura eto tako, kao grom iz vedra neba, samo da bi Neymaru prepustio izvođenje penala. Cavani je to, naravno, odbio i poručio da ga novac ne zanima.

Cijela situacija je pomalo i glupa budući da je Neymar novopridošli član i, u teoriji, trebao bi se prilagođavati ostatku momčadi. No, treba imati u vidu nekoliko činjenica. Čovjek je došao kao najskuplje pojačanje ikad u slabiju ligu od španjolske. Njegovi čarobni potezi sada pogotovo dolaze do izražaja, a od prvog trenutka kad je stigao preuzeo je ulogu glavnog igrača i razigravača.

Udobno se smjestio u svojem 'brazilskom' PSG-u, momčadi koja vrvi Brazilcima (Marquinhos, Thiago Silva, Lucas Moura, Dani Alves) i na taj način dobio dodatno samopouzdanje. Svjesno ili ne preuzeo je ulogu vođe što se nije u potpunosti svidjelo Edinsonu Cavaniju, koji je konačno izašao iz sjene Zlatana Ibrahimovića pa upao u onu Neymara.

A tomu svjedoči i navodno pitanje koje je Cavani postavio Neymaru kada je ovaj tek došao u PSG.

- A tko si ti? Misliš da si Lionel Messi? - Urugvajac je pitao Brazilca u svlačionici. Je li riječ o šali ili o podbadanju s namjerom provokacije nije poznato, ali jasno je da situacija u momčadi nije idealna.

To će pokušati iskoristiti momčad poput Bayerna, koja samo čeka kiks PSG-a budući da će se borba za prvo mjesto skupine B voditi upravo između ove dvije momčadi. Pogotovo jer Bayern ne djeluje toliko jako kao posljednjih godina i treba jednu snažnu pobjedu koja bi ga dodatno pogurala prema moći kojom je nekada raspolagao. Carlo Ancelotti će računati na to.

Sporting - Barcelona

Champions League - FC Barcelona vs Juventus

Jedan čovjek s posebnim oduševljenjem dočekat će susret portugalskog i španjolskog giganta. Njegovo ime je Jeremy Mathieu i tražit će osvetu. Jer za vrijeme dok je igrao u Barceloni nije dobio tretman kakav je htio. Naravno, nema to veze s navijačima ili suigračima, ovdje se radi isključivo o odnosu Barcine uprave prema Francuzu.

-  Da, slavit ću samo zbog Bartomeua i Roberta. Barcelona? Bilo je to fantastično iskustvo dijeliti svlačionicu s takvim igračima, no ne bih ih nazvao prijateljima već kolegama - rekao je branič.

- U Sportingu se osjećam kao kod kuće od prvog dana, baš kako mi je bilo u Valenciji, pravi obiteljski klub.

Barcelona večeras u Lisabon stiže u sjajnom raspoloženju. Nakon poraza od Real Madrida u obje utakmice španjolskog Superkupa pobijedila je sve utakmice, odnosno ima sedam vezanih pobjeda u svim natjecanjima. U tom periodu primila je samo dva gola, po jedan u utakmici s Getafeom i Eibarom. U istom periodu zabila je čak 23 što je više od tri gola po susretu.

S druge strane, Sporting je također u sjajnoj formi i trenutno je druga momčad portugalskog prvenstva iza vodećeg Porta. Kod kuće ne zna za poraz šest utakmica u nizu, a u sedam kola ima 16 zabijenih uz četiri primljena gola bez ijednog poraza.

Lionel Messi u sezonu je ušao nevjerojatno dobro. Peterostruki osvajač Zlatne lopte zabio je devet golova u šest prvenstvenih utakmica, a dodao je i dva u pobjedi nad Juventusom 3-0. Večeras će ga obrana Sportinga pokušati zaustaviti, ali...

Ostale utakmice

Od ostalih utakmica vrijednih spomena Manchester United gostuje kod CSKA Moskve. Gostovanja kod Moskovljana su tradicionalno neugodna i velike momčadi tamo uglavnom imaju dosta problema. No, trupe Josea Mourinha ne bi trebale brinuti previše pošto su trenutno jedna od najjačih svjetskih momčadi prema svemu viđenom. United bi trebao doći do sigurne pobjede.

Popravni ispit ima i Juventus, koji nakon Barcelone na svojem stadionu dočekuje Olympiacos. Talijanski prvak ne bi trebao imati previše problema s grčkim budući da gost i nije toliko uvjerljiv ove sezone. Nakon pet ligaških kola ima dvije pobjede, dva remija i poraz, a u Ligi prvaka je izgubio od Sportinga.

Tu je i derbi između Atletico Madrida i Chelseaja. Atletico je u prvom kolu 'kiksao' protiv Rome u Rimu. Kažemo kiksao jer je najbolji igrač utakmice bio golman Rome Allison, a to dovoljno govori. Momčad Diega Simeonea praktički je napadala svih 90 minuta i na kraju otišla samo s bodom.

S druge strane, Chelsea je razbio Qarabag 6-0 i tako nagovijestio sjajnu formu. Antonio Conte ništa ne želi prepustiti slučaju tako da bi mogli gledati jednu vrlo rezerviranu i neizvjesnu utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'