Obavijesti

Sport

Komentari 11

"Razočaran sam porazom, ali sretan sam što je Goran tu"

"Razočaran sam porazom, ali sretan sam što je Goran tu"
1

Osjećam nove stvari u igri, raspolažem novim udarcima i imam bolji servis, no to mora postati konstanta. Sretan sam što je Goran uz mene, rekao je Marin Čilić

VIDEO

Marin Čilić ispao je od Francuza Gillesa Simona u drugom kolu Australian Opena nakon pet setova. Naš je tenisač razočaran, ali se nije vadio na vremenske uvjete.

- Razočaran sam jer sam imao dosta prilika svladati Simona. Bio je to težak i iscrpljujući meč koji se razvukao na čitav dan. No, profesionalci smo i moramo biti spremni na sve.

Čiliću je ovo bio prvi Grand Slam s Goranom Ivaniševićem kao trenerom.

- Osjećam nove stvari u igri, raspolažem novim udarcima i imam bolji servis, no to mora postati konstanta. Sretan sam što je Goran uz mene. Pokazao mi je dosta dobrih stvari, a sad je na meni da to iskoristim.

Koji su Čilićevi daljnji planovi?

- Očekuju me Zagreb i Rotterdam, a onda i Delray Beach. Nadam se da će mi dvoranski mečevi donijeti bolje rezultate. Nadam se da će turnir u Zagrebu biti dobro posjećen. Turnir je vrlo jak, dolaze Raonic, Haas, Mayer, Kohlschreiber, Karlović, Dodig... Nadam se da ćemo mi Hrvati još jednom odigrati sjajan turnir.

Drugi tenisač Srbije otkazao Zagreb, Baghdatis neće dobiti pozivnicu

Drugi najbolji srpski tenisač, 52. na ATP ljestvici, Janko Tipsarević, prisiljen je zbog ozljede otkazati nastup na 9. PBZ Zagreb Indoorsu. Vijest nije neočekivana, s obzirom na to da je zbog problema s desnom petom, Tipsarević prošle sezone morao otkazati nastup na finalu Davis Cupa, a na početku ove propustio prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Umjesto Tipsarevića u glavni turnir ušao je 24-godišnji Amerikanac Donald Young, 91. na ATP ljestvici. Young je 2005. sa 16 godina postao najmlađi juniorski broj 1 u povijesti, kada je na kraju sezone za nekoliko bodova bio bolji od Marina Čilića. U svojoj juniorskoj kolekciji ima pobjedničke trofeje s Australian Opena i Wimbledona. U seniorskoj konkurenciji još nije ostvario rezultate na toj razini. Iza sebe ima jedan finale na ATP turnirima (Bangkok 2011.), a prije nešto manje od dvije godine stigao je do 38. mjesta na ATP ljestvici. Young se jučerašnjom pobjedom nad Talijanom Andreasom Seppijem u pet setova probio do 3. kola Australian Opena, što mu je najbolji seniorski rezultat u Melbourneu. U 3. kolu će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

Baghdatisu odbijenica 

Za ponovni nastup u Domu sportova interes je iskazao i pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa 2007. godine, Cipranin Marcos Baghdatis kojeg trenira hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan. Kako se Baghdatis nije na vrijeme prijavio za nastup u Zagrebu, zatražio je od direktora turnira Branimira Horvata posljednju preostalu pozivnicu.

- Voljeli bismo ponovno vidjeti Marcosa u Zagrebu, no nažalost pozivnicu za glavni turnir mu ove godine ne možemo dati. Prednost smo dali mladim, darovitim hrvatskim tenisačima, što smo i pokazali dodijelivši pozivnice Borni Ćoriću i Mati Deliću. Konačnu odluku o tome kome ćemo dodijeliti treću pozivnicu donijet ćemo neposredno pred početak turnira - izjavio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače