Obavijesti

Sport

Komentari 1164

Hat-trick Messija za pobjedu Barce na Santiago Bernabeuu

Hat-trick Messija za pobjedu Barce na Santiago Bernabeuu
36

Barcelona je u Madridu slavila s 4-3, a utakmicu je obilježio Lionel Messi s tri gola i asistencijom. Argentinac je sada najbolji strijelac u povijesti svih El Clasica...

VIDEO

U sklopu 29. kola odigran je i najveći derbi španjolskog prvenstva u kojem je na Santiago Bernabeu Barcelona svladala Real Madrid s 4-3. 

Od samog početka vidjelo se kako će El Clasico u potpunosti opravdati epitet jedne od najboljih utakmica na planetu. Već u sedmoj minuti susreta gosti su poveli. Lionel Messi primio je loptu na nekih 20-ak metara od gola i onda fenomenalno pronašao Andresa Iniestu na lijevoj strani koji je bez problema pobjegao Danielu Carvajalu i jakim udarcem pogodio za slavlje gostiju. 

Barcelona je bila bolja do 20. minute kada je 'eksplodirao' Angel di Maria. Odlično je nabacio s lijeve strane, a Karim Benzema je u skoku nadvisio Mascherana i glavom pogodio za izjednačenje rezultata. 

Ostao je odmah nakon gola Argentinac ležati, a onda i izašao s terena, no kada se činilo da će možda morati izaći, vratio se, uzeo loptu i u 24. minuti dao sjajnu loptu s lijeve strane za francuskog napadača koji je ponovno pobjegao Mascheranu i zabio za novo slavlje domaćih navijača. 

Nakon samo dvije minute Angel di Maria ponovno je probio lijevu stranu, ponovno nabacio za Benzemu koji odlično puca, ali s crte loptu izbija Gerard Pique. 'Čuda' je radio di Maria na terenu, a u jednom trenutku vidjelo se kako trener Reala Carlo Ancelotti bijesan vrišti na Luku Modrića koji je u par puta propustio stati u obrambeni blok. 

U 42. minuti Lionel Messi je s desne strane poslao jednu loptu za Neymara koji je bio u šesnaestercu domaćina, no Brazilac se spetljao, a lopta se vratila do natrčalog Messija koji brzom reakcijom zabija u lijevi donji kut Diega Lopeza

Nastavak utakmice donio nam je gol nakon deset minuta igre. Cristiano Ronaldo pao je preko noge Dani Alvesa, no TV snimka pokazala je kako je prekršaj bio izvan crte kaznenog prostora. Međutim, Undinao Mallenco nije tako mislio i pokazao je na bijelu točku odakle je Ronaldo siguran i pogađa za novo vodstvo domaćina. 

Već deset minuta kasnije novi penal sudi Mallenco. Lionel Messi je s centra igrališta poslao fenomenalnu loptu koja je izbacila Neymara samog pred Lopeza, a Sergio Ramos mu sapliće nogu u šesnaestercu za što dobiva izravni crveni karton. Messi s bijele točke zabija svoj 20. gol u El Clasicima za novo izjednačenje u Madridu

Ancelotti je zbog crvenog kartona Ramosu iz igre izvadio Benzemu, a ubacio je Varanea, a Blaugrana je krenula u svoj tiki-taka posjed lopte kojim je kontrolirala utakmicu. Isplatilo se to u 83. minuti kada je Iniesta nakon dvoboja u šesnaestercu s Alonsom i Carvajalom pao, a sudac Mallenco ponovno pokazao na bijelu točku odakle je Messi siguran za svoj 21. gol u El Clasicima i Barcelonino spašavanje prvenstva. Argentinac je najbolji strijelac u povijesti ovog velikog španjolskog, ali i svjetskog derbija. 

Momčad Gerarda Martina sada ima 69 bodova što je samo jedan bod manje od Reala i Atletica, a do kraja prvenstva još je devet kola. 

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je puno bolje u drugom poluvremenu, presjekao nekoliko ključnih lopti, no kao i cijela momčad Reala nakon isključenja Ramosa, bio u podređenoj ulozi. Ancelotti ga je zamijenio u 90. minuti susreta kada je na teren poslao Alvara Moratu. 

Sve u svemu, El Clasico je u potpunosti opravdao svoj naziv. Vidjeli smo sedam golova, tri penala, jedan crveni karton i prisustvovali odličnoj utakmici Lionela Messija koji je prvo asistirao Iniesti za gol, a onda i kreirao potpuni preokret Barce uz hat-trick s kojim je došao do brojke 21 u El Clasicima, i tako postao najbolji strijelac u povijesti ovih derbija. 

Spomenimo i kako su utakmici nazočili i predsjednik HNS-a, Davor Šuker, ali i igrač Getafea, Sammir

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1164
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...