Obavijesti

Sport

Komentari 141

Ronaldo je prekinuo gostujući post, Real odradio pola posla

Ronaldo je prekinuo gostujući post, Real odradio pola posla
9

Real Madrid pobijedio je Romu 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka golovima Cristiana Ronalda i Jeséa. Wolfsburg je protiv Genta vodio 3-0, no Belgijci su u završnici zabili dva gola za nadu

VIDEO

Novinari su ga dan uoči utakmice isprovocirali činjenicom da nije zabio gol u gostima više od dva mjeseca, još od 29. studenog prošle godine. Cristiano Ronaldo ljutito je napustio pressicu, a na Olimpicu prekinuo tu seriju.

Real Madrid pobijedio je Romu 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Bila je to poprilično blijeda utakmica u prvom poluvremenu, a jedina ozbiljnija šansa bila je ona Marcela u 33. minuti, kad je briljantno proigravanje Ronalda poslao pokraj lijeve stative.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici uopće uputio je Carvajal u 54. minuti i nagovijestio bolju napadačku igru obiju momčadi u nastavku. Samo tri minute poslije gosti su poveli. Ronaldo je petom izbacio Florenzija na lijevoj strani, namjestio si loptu na 17-18 metara iskosa i u paraboli pogodio suprotni kut. Prelijep gol.

Domaćine je taj gol probudio i intenzivnije su tražili izjednačenje. Pokušao je Luciano Spalletti s Edinom Džekom koji je donio malo živosti, a najbolju šansu propustio je William Vainqueur u 72. minuti. Odapeo je Francuz s 20-ak metara, Navas se ispružio koliko je dug, ali ipak loptu nije morao dirati. Otišla je pola metra izvan okvira.

Uslijedilo je sedam-osam ludih minuta na Olimpicu sa šansama na obje strane. Ronaldo je promašio šansu glavom na petercu, kao i James nekoliko minuta potom iz malo lošije situacije, a jedni i drugi tražili su penal. Pjanić je neoprezno startao na Ronalda, a Carvajal na Florenzija, no češki sudac Pavel Královec nije se oglasio.

Pitanje pobjednika u ovoj utakmici, a možda i pitanje četvrtfinalista riješio je Zidaneov džoker Jesé u 86. minuti. Modrić mu je dao loptu u Realovoj polovici, Jesé je vukao loptu sve do šesnaesterca Rome i pogodio suprotni kut. Real je sačuvao vodstvo i zasluženo pobijedio, što su i domaći navijači nagradili pljeskom.

Luka Modrić odigrao je za "kraljevski" klub svih 90 minuta, a Mateo Kovačić ušao je u igru u 64. minuti.

U drugoj utakmici večeri Wolfsburg je pobijedio na gostovanju kod Genta 3-2. Nijemci su vodili 3-0 golovima Draxlera i Krusea, od kojih je drugi Draxlerov u 54. minuti bio osobito lijep. Ali belgijski prvak nije se predavao. U završnih deset minuta Kums iz daljine i Coulibaly iz blizine zabili su gol za kakvu-takvu nadu Gentu pred uzvrat 8. ožujka.


Kronologija: Roma - Real Madrid 0-2
Gent - Wolfsburg 2-3


90+3' KRAJ! Real Madrid pobijedio je Romu 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i ostvario pola posla za proboj među najboljih osam momčadi Europe. Wolfsburg je pobijedio Gent 3-2. Uzvrati se igraju 8. ožujka.

89' Ne predaje se Gent! Coulibaly daje nadu Belgijcima za uzvrat u Wolfsburgu. Nijemci vode 3-2.

89' Ronaldo izlazi, Casemiro ulazi. Jesé je u Rimu zabio prvi gol u karijeri u Ligi prvaka. Vrlo vrijedan za "kraljeve".

86' GOL! Real vodi 2-0! Nitko nije pazio na Jeséa koji se sjurio desnom stranom, ušao u šesnaesterac i krasno pogodio suprotni kut. Madriđani su pred velikom pobjedom.

85' Žuti karton za Sergija Ramosa.

82' Zamjena u Realu. Jesé ulazi, James izlazi. Prije nekoliko minuta na drugoj je strani De Rossi zamijenio Vainqueura.

80' Gent je smanjio prednost Wolfsburga. Sven Kums zabio je počasni gol za 3-1.

80' Skočile su tribine tražeći penal. Carvajal je uklizao Florenziju pod noge, Královec se nije oglasio.

79' Džeko! Dobio je Edin vrlo dobru loptu na lijevu stranu peterca, pogodio je vanjsku stranu mreže.

78' Opet Real napada. Ronaldo ubacuje s lijeve strane za Jamesa, Kolumbijac neometan glavom promašuje gol.

76' Traže realovci penal nakon što je Pjanić nespretno startao na loptu ispred Ronalda. Královec kaže da je bosanskohercegovački reprezentativac pravilno izbio loptu.

73' Odmah Real odgovara. Ronaldo je umalo još jednom šokirao domaće navijače kad je glavom na liniji peterca promašio okvir za desetak centimetara. Rasplamsala se utakmica.

72' Velika šansa za Romu! Sjajno je Džeko leđima okrenut golu namjestio loptu za Vainqueura, Francuz je odapeo iz voleja, prohujalo je pokraj lijeve stative!

71' Roma ne posustaje. Salah je pokušao pronaći Džeku na petercu, blokiraju gosti. Stišće "vučica" i traži izjednačujući gol.

66' Nainggolan za Salaha, zatvorili su ga Realovi braniči pa je mlako pucao u šesnaestercu.

64' Žuti karton za Varanea, Džeko mijenja El Shaarawyja, a Kovačić ulazi umjesto Isca.

60' Wolfsburg bježi na velikih 3-0! Gent je pred ispadanjem iz Lige prvaka već nakon prve utakmice osmine finala. Träsch je ubacio s desne strane, a Kruse na petercu u letu pospremio loptu pod prečku.

60' Dugo nismo vidjeli gotovo ništa, a onda je Ronaldo kreirao trenutak za pamćenje. To je prvi njegov gol u gostima nakon 29. studenog i četiri utakmice posta. Evo kako je odgovorio na kritike novinara.

57' GOL! Real vodi protiv Rome! Cristiano Ronaldo zabio je fenomenalan gol, zavaljao je Florenzija na lijevoj strani i malo unutar šesnaesterca pogodio u suprotan kut.

54' Wolfsburg vodi 2-0 protiv Genta! Kakva majstorija Draxlera! Gurnuo je loptu kroz noge Mitrovića i briljantno prebacio golmana Selsa. Nijemci imaju veliku prednost.

54' Prvi udarac u okvir gola na utakmici! Ali samo za statistiku. Carvajalova lopta jedva je došla do Szczęsnyja.

51' Vainqueur je u pokušaju izbijanja lopte ispred Jamesa nogom okrznuo Realova nogometaša i ozlijedio ga. Sudac Pavel Královec nije to vidio.

49' Na Olimpicu je 55.612 gledatelja.

46' Kreće drugi dio, nema zamjena ni na jednoj strani.

45+1' Kraj prvog poluvremena. Roma i Real otišli su na odmor bez golova. Osim šanse Marcela, pravih prilika na Olimpicu gotovo da nije i bilo. Nadajmo se boljem nastavku utakmice. U Belgiji Wolfsburg vodi protiv Genta.

44' Wolfsburg vodi protiv Genta! Julian Draxler zabio je na asistenciju Vierinhe.

35' El Shaarawy pokušao je zapucati iz blizine u prodoru, zaustavila ga je obrana Reala.

33' Šansa za Real! Cristiano Ronaldo na lijevoj je strani prebacio dvojicu domaćih igrača podvalom za Marcela koji poteže iz voleja s ruba šesnaesterca, prohujalo je pokraj lijeve stative!

17' Perotti s desnog boka vraća na peterac gdje puca El Shaarawy. Iz teške situacije promašio je okvir.

8' Ronaldo se ohrabrio pucati s više od 30 metara. Otišlo je to izvan gola, domaći navijači popratili su taj pokušaj s podsmijehom.

5' Poprilično rezerviran početak na obje strane. Čeka se prva prava šansa.

1' Počela je utakmica!

Sastavi:

  • Roma (4-3-3): Szczęsny - Florenzi (kap.), Manolas, Rüdiger, Digne - Pjanić, Vainqueur, Nainggolan - Salah, Perotti, El Shaarawy
  • Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos (kap.), Varane, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco - James, Benzema, Ronaldo

Najava:

Luciano Spalletti prije osam godina s Romom je izbacio Real Madrid u osmini finala Lige prvaka. "Kraljevski" klub od 1988. nije izbacio talijanskog protivnika u dvije utakmice, izbacivali su ga i Milan, Torino i Juventus. Večeras ima priliku promijeniti negativan niz.

Što se međusobnih ogleda tiče, Španjolci su dvaput slavili u grupnoj fazi LP 2004., a Roma nije izgubila u zadnje četiri utakmice. Nakon dvostrukog slavlja u osmini finala 2008., na pripremnom turniru Međunarodnom kupu prvaka pobijedili su 2014. rezultatom 1-0, a prošlo ljeto nakon 0-0 u 90 minuta bili bolji nakon jedanaesteraca.

Roma je u pozitivnoj seriji od četiri pobjede, Madriđani ih imaju tri. Na Olimpicu se od 20:45 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka stoga može očekivati otvoren i napadački nogomet. Bodreni bučnim navijačima, domaćini će zasigurno pokušati prirediti novi šok za Real.

Drugu večerašnju utakmicu osmine finala u Belgiji igraju Gent i Wolfsburg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.