Obavijesti

Sport

Komentari 211

Palo dortmundsko prokletstvo! Luka asistirao, Ronaldo zabijao

Palo dortmundsko prokletstvo! Luka asistirao, Ronaldo zabijao
22

Nakon šest utakmica u Dortmundu gdje nikad nije slavio, Real je konačno slomio Borussiju (3-1). Ronaldo je zabio dva, jedan na asistenciju Modrića, pogodio je i Bale, dok je za domaće zabio Aubameyang

VIDEO

Borussia Dortmund bila je jedan od osam klubova kod kojih Real Madrid nikad nije slavio u Ligi prvaka. Nakon večeras, ostalo ih je sedam. Ronaldo dva gola, za jedan mu je asistirao Modrić, Bale jedan za 3-1 pobjedu u Dortmundu u 2. kolu.

Cristiano Ronaldo u zadnje dvije utakmice u La Ligi pucao je 18 puta, ali nije zabio. No nije mogao promašiti u Dortmundu nakon asistencija Balea i Modrića na terenu gdje je Real u šest utakmica triput izgubio i triput remizirao. Bio je to i njegov jubilej, 400. utakmica za Real i 411. gol. Samo 22 igrača uspjela su doći do brojke 400 u 115- godišnjoj povijesti kluba, ali samo jedan uspio je zabiti 109 golova u Ligi prvaka.

Ovu je statistiku imao prije utakmice u Dortmundu.

U Bundesligi lavovi, u Ligi prvaka - mačići

Dok se Real muči u La Ligi gdje je tek šesti nakon šest utakmica u kojima je zabio tek 11 golova, druga je priča kad s razglasa krene himna Lige prvaka. Borussia se tada od dominantne momčadi u Bundesligi gdje u prosjeku zabija svake 28 minute pretvara u mačiće koji su mogli primiti i pet komada da je Real bio precizniji, a Ronaldo u terminatora kojem od zadnjih sedam udaraca u okvir gola šest lopti završi u mreži.

Gareth Bale pogodio je za 1-0 u 18. minuti na savršenu asistenciju Danija Carvajala. Samo koju minutu ranije  Borussia je tražila penal. Sergio Ramos, koji je za loš start u La Ligi optužio suce, igrao je odbojku na gol crti, ali Bjorn Kuipers nije sudio penal. 

Kad je Ronaldo početkom drugog dijela zabio za 2-0, činilo se da je to to od Borussije, ali Aubameyang je vratio nadu samo četiri minute nakon tog gola. No Modrićeva idealna lopta i Ronaldov nepogrešiv udarac zaključili su priču u Dortmundu gdje je Real prvi put u povijesti Lige prvaka uzeo sva tri boda i nakon dva kola ima šest bodova.

Borussia će morati pronaći odgovor zašto u Bundesligi igra kao navijena, a u Europi se pretvara u bezopasnu momčad što se vidjelo u 3-1 porazu u Londonu od Tottenhama, a sad i protiv Reala kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'