Obavijesti

Sport

Komentari 6

Real pod imperativom pobjede nakon što je pao na 5. mjesto

Real pod imperativom pobjede nakon što je pao na 5. mjesto
1

Granadina obrana u posljednjih je 270 minuta kapitulirala samo jednom, a dvije utakmice prije toga primila je 10 golova. Real Sociedad je pod imperativom pobjede

VIDEO

U četvrtoj minuti utakmice s Getafeom Real Sociedad je preko Carlosa Vele došao do prednosti od 1-0 i tada stao. Očekivalo se kako će momčad iz San Sebastiana protiv desetkovanog Getafea napraviti još jedan veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka, ali nakon opisanog vodstva Real je nestao s terena i odigrao jednu od lošijih ovosezonskih utakmica. 

Getafe je do poluvremena uspio preokrenuti rezultat u svoju korist, a 2-1 je bio i krajnji ishod susreta. Kako je Valencia u prošlom i ovom kolu došla do dvije pobjede Baski su skliznuli na petu poziciju i danas imaju imperativ pobjede nad Granadom.

- Poraz u prošlom kolu ne treba biti razlog za paniku, ali bi nam trebao poslužiti kao upozorenje kako se nikada ne smijemo opuštati, jer ćemo jako brzo biti kažnjeni. Mi možemo pobjeđivati samo ako smo na visokoj razini, a u Getafeu to nismo bili i sada se samo nadamo kako se protiv Granade možemo vratiti našoj uobičajenoj i prepoznatljivoj igri. Bili smo poznati po visokom intenzitetu i "čvrstoj glavi", dakle po svemu onome što nismo prikazali u prošlom kolu, a bilo bi stvarno neozbiljno kada bismo sada bacili u vodu sve ono dobro što smo dugo vremena gradili - kazao je u najavi vratar čileanske reprezentacije i Reala Claudio Bravo.

Zbog ozljede prošlo je kolo propustio Realov kapetan Xabi Prieto, a tijekom tjedna veznjak je izjavljivao kako će najvjerojatnije biti spreman za Granadu. Međutim, ozljeda je očito ozbiljnije naravi, jer Prieto u medijima nije najavljen čak niti na klupi. Osim njega vrlo je značajan i izostanak defanzivnog veznjaka Asiera Illarramendija koji će preskočiti i današnju utakmicu, te se njegov povratak očekuje u narednom kolu. Izvan pogona je još i Gorka Elustondo što je manji problem. Dobra je vijest što povreda Carlosa Vele nije ozbiljnija, pa će on danas igrati od prve minute.

Granada u današnji susret može ući nešto opuštenije. Momčad iz Andaluzije ima utakmicu manje od svojih konkurenata sa začelja, a svejedno u utakmicu na Anoeti ulazi izvan crvene zone. Dobru poziciju crveno-bijeli mogu zahvaliti nastupima u posljednja tri kola kada su uspjeli doći do velikih sedam bodova. Igra u ta tri kola nije bila blistava, ali osjetno je bilo poboljšanje u obrani, pa je tako Granadina obrana u 270 minuta kapitulirala samo jednom. Usporedbe radi u dvije utakmice prije toga Granada je inkasirala ravno deset golova.

- Real je strašna ekipa, ali mi u San Sebastian dolazimo puni samopouzdanja uvjereni kako se možemo nositi s bilo kojom momčadi u Primeri. Moramo samo odigrati momčadski i biti koncentrirani tijekom svih 90 minuta i vjerujem kako onda možemo do bodova. Pričali smo kako će do kraja sezone ključne za ostanak biti utakmice koje igramo na svom stadionu, ali zašto ne napraviti korak prema ostanku već na Anoeti - najavio je večerašnju utakmicu gostujući veznjak Nolito.

Lucas Alcaraz u Baskiju je poveo 19 igrača među kojima se nije našao ozlijeđeni prvi Granadin napadač Odion Ighalo, pa će u vrhu danas igrati Aranda koji je ove zime pojačao klub iz Andaluzije. U odnosu na prošlo kolo u konkurenciju se vraćaju Manolo Lucena i Brayan Angulo. Izvan pogona osim Ighala ostaju još i Dani Benitez, Hassan Yebda i Fran Rico, ali u njihovom se slučaju radi o igračima kojih nema već jako dugo vremena.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše