Obavijesti

Sport

Komentari 41

Real poriče sve optužbe i žalit će se, jednako kao i Atlético...

Real poriče sve optužbe i žalit će se, jednako kao i Atlético...
1

Odluka Fifine Disciplinske komisije o zabrani transfera dva prijelazna roka zbog kršenja propisa pri registraciji maloljetnih igrača stigla je u Madrid još ljetos...

VIDEO

Real Madrid primio je odluku Disciplinske komisije Fife datiranu još na 23. srpnja 2015. kojom mu se izriče zabrana dovođenja novih igrača sljedeća dva prijelazna roka te se kažnjava novčanom kaznom od 360.000 švicarskih franaka.

"Kraljevski" klub u priopćenju na službenim stranicama odlučno negira sve optužbe i najavljuje žalbu svim sportskim tijelima.

Disciplinska komisija kaznila je Real jer je u mlađim klupskim kategorijama dopuštao nastup inozemnih igrača mlađih od 18 godina koji nisu bili registrirani pri španjolskom savezu, jer nije poštovao propise pri registraciji spomenutih igrača niti u njihovu transferiranju te jer savezu nije prijavio igrače u mlađim kategorijama smatrajući da oni svi pripadaju akademiji.

- Ovaj klub poštuje principe i etička načela. Dokumenti sadrže slučajeve od 2005., ali nitko u klubu nije prekršio to pravilo. Optužbe su lažne i privlače puno pažnje. Toliko su apsurdne da se u njima spominju i djeca našeg glavnog trenera Zinedinea Zidanea - rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor kluba José Ángel Sánchez i dodao:

- Nadamo se da će pravda pobijediti i da klub neće imati nikakvih posljedica. Ići ćemo i do Sportskog arbitražnog suda ako treba. Namjera nam je iscrpiti sve sportske mogućnosti.

Direktor pravne službe Reala ustvrdio je da je slučaj kluba s Bernabéua "potpuno drugačiji od Barcelonina" te da mogu vratiti igrače s posudbe.

Osim Reala, suspenziju po pitanju transfera sljedeća dva prijelazna roka dobio je i njegov gradski rival Atlético koji treba uplatiti znatno veću količinu novca, 900.000 švicarskih franaka.

- Ovo nas je iznenadilo, sigurno ćemo se žaliti. Ne znam možemo li dovoditi igrače na ljeto jer ne znam kakva su pravila, ali žalit ćemo se pa ćemo vidjeti. Iako je sankcija komplicirana, teška i nepoštena, nastavit ćemo raditi kao i dosad - rekao je predsjednik Atlética Enrique Cerezo za Goal i dodao:

- Moram poručiti navijačima da budu mirni jer se ništa neće dogoditi. U dobrom smo sportskom raspoloženju i trebamo vidjeti kako će se žalba razvijati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja