Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rebićev prijatelj srušio Dinamo: Obitelj me zeza zbog Zidanea...

Rebićev prijatelj srušio Dinamo: Obitelj me zeza zbog Zidanea...

Na jednom se treningu nisam baš zalagao u obrambenom dijelu pa me ujak nakon treninga napao i pitao "što glumim", a ja sam mu nezrelo odgovorio: "Pa ni Zidane se ne vraća u obranu", kaže Ante Ćapin

VIDEO

Prošle sezone Croatia iz Zmijavaca bila je senzacija Druge HNL. Momčad iz Imotske Krajine tek je izborila drugi rang hrvatskog nogometa i uoči početka prvenstva sve je sugeriralo da će se boriti za sredinu tablice.

Kad ono... Zmijavčani završili na drugom mjestu, odmah iza Šibenika koji se izravno plasirao u 1. HNL, a ispred Orijenta koji je umjesto njih igrao doigravanje preko kojeg u konačnici nije uspio izboriti najviši rang hrvatskog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček nakon pobjede nad Dinamom

Ako su prošle godine bili senzacije, ove su, očito, etablirana momčad, jer Vik Lalić sa svojim momcima i u ovoj sezoni postiže odlične rezultate. Nakon jesenske polusezone jedina su momčad iz lige koja je pobijedila druge momčadi Osijeka, Hajduka i Dinama.

Upravo je posljednji skalp došao na Kranjčevićevoj u sudačkoj nadoknadi posljednje utakmice prije zimske stanke, kad je senator momčadi, Ante Ćapin (35), glavom zabio gol i tako upotpunio preokret (2-1) protiv Dinama II

Ante je jedan od 'domaćih' igrača, a dan uoči utakmice proslavio rođendan pa su ga momčad i stružni stožer nakon večere u hotelu iznenadili simboličnim poklonom i naravno - tortom.

'Nevjerojatno je bilo srušiti Dinamo'

Sebi je za rođendan poklonio gol, a momčadi za Božić nova tri boda koja su im osigurala peto mjesto na tablici, s pet bodova zaostatka za vodećim Hrvatskim Dragovoljcem i samo dva boda od drugog mjesta koje garantira doigravanje za 1. HNL.

Kako si se osjećao nakon utakmice u kojoj si presudio Dinamu? 

- Osjećaj je nevjerojatan, bez obzira što se radi o drugoj momčadi jer smo svjesni da je većina tih igrača bila dio te nogometne škole čiji je rad prepoznat diljem svijeta, a neki od njih igrat će u respektabilnim europskim momčadima. 

Kakva je atmosfera bila u svlačionici nakon utakmice?

- Atmosfera je bila stvarno fenomenalna. Skakalo se, pjevalo i plesalo. Mislim da dosad nije bilo takvog slavlja u svlačionici, nešto nevjerojatno!

Croatia iz Zmijavaca blizu je vrha. Peti su s 27 bodova, a drugoplasirano Dugopolje ima 29.

- Jesmo, u odličnoj smo situaciji i optimistično gledamo na nastavak sezone. Iako, još je puno kola i utakmica za odigrati do kraja tako da idemo korak po korak.

Dinamo u Maksimir 'ulupao' 13,6 mil. kuna, jug je saniran...
Dinamo u Maksimir 'ulupao' 13,6 mil. kuna, jug je saniran...
Ma napokon! Rebić zabio prvi gol u sezoni pa izborio penal, Milan u nadoknadi srušio Lazio!
Ma napokon! Rebić zabio prvi gol u sezoni pa izborio penal, Milan u nadoknadi srušio Lazio!

'Sad idemo po 1. HNL'

Zmijavčani su prošle sezone prepustili Orijentu doigravanje za 1.HNL, no ove sezone idu u napad na najviši rang hrvatskog nogometa.

- Odluka kluba je bila da ostajemo u drugoj ligi, da ne napadamo prvu. No, neke stvari su se promijenile pa nam je tako sad cilj prvorazredni nogomet. 

Bi li mogao pratiti Prvu HNL s obzirom na godine, imaš li već iskustvo igranja u najvišem rangu hrvatskog nogometa?

- Teško, i ovako ubirem tek nekoliko minuta po utakmici - kroz smijeh nam govori Ante pa nastavlja:

- Nemam nekog pretjeranog iskustva, iako sam igrao u Splitu 2011., kad smo igrali kvalifikacije za Europsku ligu. Na čuvenom Craven Cottageu, nažalost, nisam upisao minute. Grijao sam klupu zajedno s Antom Rebićem koji je ušao u drugom poluvremenu, a ja nisam bio te sreće. 

Jesi li ostao u kontaktu s Rebićem?

- Naravno, čujemo se redovito. Uvijek mi je drago kada zabije pa mu, naravno, i čestitam, a to je bio čest slučaj u nastavku prošle sezone kad je bio najbolji strijelac Milana. 

Nazove li Rebić ponekad tebe?

- Sjeti, naravno, Reba je gospodin, haha. Uvijek pošalje komad sportske opreme. Evo, baš sam i utakmicu s Dinamom igrao u njegovim kopačkama.

Postoji još jedan Ante Ćapin u Croatii iz Zmijavaca?

- Nema više, bio je prošlu sezonu s nama, ali sad igra za Mračaj. Nismo u rodu, a zabune na terenu nije bilo jer nemamo otisnuta prezima na dresovima.

Dinamo ili Hajduk?

- Croatia, haha - kaže Ante.

Baš su totalno drugačiji: Rudeš pojačanja traži na Facebooku!
Baš su totalno drugačiji: Rudeš pojačanja traži na Facebooku!
Mamić: Janković je sve zaslužio, još mladih igrača dobit će šansu
Mamić: Janković je sve zaslužio, još mladih igrača dobit će šansu

'Ni Zidane se nije vraćao u obranu'

Nisam neki navijač Hajduka bez obzira što većina ljudi iz mojeg kraja navija za splitski klub. U Dinamo sam bio u juniorima, svlačionicu sam tada dijelio s Vedranom Ćorlukom, a trenirao nas je Džemal Mustedanagić

U obitelji Ćapin i dalje kruži smiješna anegdota iz razdoblja igranja za zagrebačku momčad.

- Na jednom se treningu nisam baš zalagao u obrambenom dijelu pa me ujak nakon treninga napao i pitao "što glumim", a ja sam mu nezrelo odgovorio "Pa ni Zidane se ne vraća u obranu". Uvijek se netko prisjeti te situacije pa se šale na moj račun na obiteljskim okupljanjima - kazao nam je Ante za kraj.

Najstariji igrač Croatie iz Zmijavaca u jesenskom dijelu sezone zabio je tri gola, a ne sumnjamo da će nakon zimske stanke na 'konto' dodati još koji. U klubu ga hvale baš svi jer, osim što je odličan nogometaš, pravi je primjer sportaša u koje se neke mlađe generacije mogu ugledati. U prvom redu to znači igrati nogomet iz ljubavi, a ne zbog svježih novčanica... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening