Obavijesti

Sport

Komentari 14

Recoba u Nacionalu: Osjećam se kao kada sam igrao u Interu

Recoba u Nacionalu: Osjećam se kao kada sam igrao u Interu
3

Alvaro Recoba se vratio. Jedan od najomiljenijih igrača Intera, sada nosi dres Nacional Montevidea, ali njegova igra ostala je ista. Zabija s jednakom lakoćom

VIDEO

Tko se ne sjeća 'El China'? E pa vratio se... I to na velika vrata i u njegovom stilu...

Bivši igrač Intera, Alvaro Recoba debitirao je ovaj vikend za Nacional i to sa stilom. Ne samo da je zabio gol, nego je zabio gol za pamćenje.

U svom prvom nastupu za Nacional Montevideo 35-godišnji igrač postigao je gol koji podsjeća na one iz njegovih najbolja vremena, kada je još nosio dres talijanskog Intera.

- Bilo je kao i kada sam odigrao prvu utakmicu za Inter. Tada sam zabio odmah dva gola - prisjetio se igrač koji je na isti način zabio u debiju za 'nerazzurre' protiv Brescie. 'Nerazzurri' su tada gubili od Brescie, ali Chino je svojim ulaskom preokrenuo rezultat.

Bio sam nervozan prije utakmice. Nisam imao taj osjećaj od kada sam nosio dres Intera, prisjetio se Recoba

Sprektakularan gol Recoba je postigao iz daljine, svojom ljevicom, koja očito s godinama  ni malo ne gubi svoju učinkovitost.

Recoba je ušao u posljednjim minutama susreta, pri rezultatu 2-2. Golom kojeg je list Observador proglasio najljepšim toga dana doveo je odmah u vodstvo svoju novu-staru momčad.

Slavlje je Nacionalu, ali i Recobi pokvario izjednačujući pogodak River Platea za konačnih 3-3.

Recoba se ovog srpnja vratio u Nacional, klubu u kojem je igrao prije nego je 1997. Inter pokucao na njegova vrata i odveo ga u Serie A. Igrač se prije godinu dana odlučio oprostiti od europskog nogometa i vratiti se u klub u kojem je započeo svoje prve 'nogometne korake', urugvajski Danubio. No, posljednje godine koje je htio odigrati u malom klubu bile su sve samo ne oproštaj od nogometa i velikih utakmica. U 35-godini Chino je odlučio zaigrati za Nacional, klub s velikim ambicijama i dati priliku njima, ali i sebi da zajedno postignu dobre rezultate.

- Prije nego sam istrčao na travnjak bio sam nervozan kao što mi se dugo nije događalo. Od kada nisam odjenuo dres reprezentacije, ali i Intera. Imao sam potrebu ponovno proživjeti takve osjećaje, boriti se za titule i osjetiti podršku, ali i pritisak navijača - ispričao je Recoba.

- Htio sam se opet osjećati ključnim u igri momčadi. Nisam došao ovdje da bih se povukao od nogometa, već kako bih pobjeđivao - naglasio je Chino.

Nemam prohtjeve, ne želim biti teret, samo opet igrati, Recobi je važan  samo nogomet

- I rekao sam odmah čelnicima kluba da ne mislim biti nikome na teret. Nemam nikakve prohtjeve, ni ekonomske ni nikakve druge. Igrat ću kada će trener tako odlučiti, a klub će mi platiti ako i kada bude mislio da to zaslužujem - objasnio je Recoba pokazavši još jednom kako je njemu nogomet ispred svega. 

Pokazivao je to kada je igrao u Interu i pokazao je to ponovno u debiju s Nacionalom. Bila su mu dovoljna dva dodira s loptom da ponovno zabije, iz daljine, nezaustavljivim šutom, kao i kada je imao 21- godinu i harao nogometnim terenima diljem Italije. S Interom nije uvijek bilo idilično, odlazio je na posudbe, vračao se, predsjednik Moratti ga nije puštao, a uz to su ga stalno stizale ozljede. No Chino je ostao neprežaljen među navijačima, a ni on nije nikada skrivao koliko je vezan za talijanski klub. Sada isti osjećaj kao onda u Interu traži u Nacionalu jer se Recoba uopće nije promijenio, možda je samo malo ostario, ali još uvijek uživa u nogometu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled