Obavijesti

Sport

Komentari 99

Rekao sam igračima: 'Dobijte Maltu i čekat će vas nezamisliva atmosfera'. Vjera mi je velika...

Rekao sam igračima: 'Dobijte Maltu i čekat će vas nezamisliva atmosfera'. Vjera mi je velika...

Najvažnija su tri boda koja smo htjeli osvojiti, moram čestitati igračima na angažmanu i pristupu cijelu utakmicu. Rekao sam da je sve u njihovim glavama, kazao je izbornik Dalić

VIDEO

Autoritativno i dominantno, bez ikakvih kalkulacija, Hrvatska je protutnjala Maltom. I nadamo se, namjestila nišanske sprave za najvažniju utakmicu godine koja nas čeka u nedjelju.

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

'Vatreni' su maksimalno ozbiljno shvatili Maltu. S pobjedom od 7-1 došli su do najveće gostujuće pobjede u službenim utakmicama te tako u nedjelju protiv Rusije sami o sebi ovise u posljednjem kolu kvalifikacija za SP. Samo pobjeda nam donosi plasman u Katar. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

- Najvažnija su tri boda koja smo htjeli osvojiti, moram čestitati igračima na angažmanu i pristupu cijelu utakmicu. Rekao sam da je sve u njihovim glavama. Bilo je jako dobro, rezultat je takav, kakav je. Tri boda su najbitnija, dobili smo ono što smo priželjkivali, spektakl u Splitu - kazao je oduševljeni izbornik Zlatko Dalić nakon pobjede. 

Prvi gol zabio je Ivan Perišić već u 6. minuti na asistenciju Andreja Kramarića, povisio je Ćaleta-Car u 22. minuti, a u međuvremenu smo vidjeli autogol koji se ne viđa često. Marcelo Brozović išao je izbiti jednu loptu nakon ubačaja, no pogodio je sebe u glavu i lopta je otišla u mrežu. Ipak, brzo smo na to zaboravili. Pašalić je u 39. minuti povisio na 3-1 nakon Kraminog dodavanja, a kapetan Luka Modrić donio nam je mirni odlazak na odmor s 4-1. U nastavku je Lovro Majer zabio dva gola, a u strijelce se nakon tri asistencije upisao i Andrej Kramarić.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Izbornik je bio pun hvale za svoje igrače. Baš sve je štimalo. 

- Puno smo se trudili, puno energije, suradnje, kombinatorike. Žao mi je gola koji smo sami sebi dali i što susret nismo završili čiste mreže. Mogu biti zadovoljan, nadam se da ćemo to ponoviti u Splitu, ali morat ćemo biti još bolje. Imamo sve u svojim rukama, dečki su potpuno fokusirani, veseli me njihova energija, daje mi nadu da će biti dobro - rekao je Dalić.

Malta je apsolvirana, a sada nas čeka ono najbitnije. Posljednje kolo kvalifikacija i utakmica protiv Rusije u nedjelju. Poljud je odavno rasprodan, Zbornaju čeka pakao, a ovakva igra itekako raduje uoči najvažnije utakmice godine. No, raspucali su se i Rusi koji su pobijedili Cipar 6-0. Izbornik je pak otkrio kako je motivirao igrače. Bila je dovoljna samo jedna rečenica.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

- Pomoćnik Dražen Ladić je bio u Rusiji, napravit ćemo analizu i pripremiti se. Lijepo je što će biti pun stadion. Rekao sam igračima da će nas, ako dobijemo Maltu, u Splitu čekati atmosfera koju možeš samo zamisliti. Dat ćemo sve od sebe da osiguramo Katar. Bit će teško, Rusija je pobijedila pet utakmica zaredom, ali igramo na svom stadionu i moja vjera je ogromna.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Hrvatsku je danas nosila mladost i budućnost naše reprezentacije. Ivo Grbić bio je na golu, stoperi su bili Joško Gvardiol i Duje Ćaleta-Car, a krenuo je od prve minute i Lovro Majer. Budućnost je u sigurnim rukama.

- Ovi igrači su budućnost Hrvatske. Ovi igrači će nositi Hrvatsku u sljedećih osam godina, imamo sjajnu budućnost. No, ne možemo govoriti o tome ako nema rezultata. Primaran nam je Katar. Imamo kvalitetu, imamo vjeru, imamo atmosferu i to će nam biti veliki vjetar u leđa za nedjelju - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka