Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Poslali su mi SMS da skrivim penal i zaradim isključenje'

'Poslali su mi SMS da skrivim penal i zaradim isključenje'
5

Zenitova stopera Ivicu Križanca 'bijeli' su htjeli 'potkupiti' dresom Hajduka. Glasnogovornik mu je poslao poruku da bi mogao skriviti penal za 'bijele'...

VIDEO

Predosjećao sam da će biti pritisaka uoči gostovanja u Splitu, no da će biti ovako, nisam mogao ni sanjati, otkrio nam je Ivica Križanac uoči utakmice njegova Zenita s Hajdukom na Poljudu.

Naravno, svjestan je Križanac kako nije riječ o pravom pritisku, nego o prijateljskom, kojeg nije pošteđen čak ni u krugu najuže obitelji.  

- A što da vam kažem, i obitelj mi se podijelila. Otac i mlađa kćer su za Hajduk, a majka, supruga i starija kćer za Zenit. O prijateljima da i ne govorim - slijegao je ramenima Križanac i pokazao mobitel zatrpan porukama. 

Isplanirali su da do 15. minute moram napravit penal, smije se Križanac

- Gavro i Jure (glasnogovornik i liječnik nogometne reprezentacije, Davor Gavran i Jurica Rakić op.p.) otišli su najdalje. Smislili su cijeli scenariji i poslali mi ga SMS-om. Isplanirali su da do 15. minute moram skriviti penal, i to tako da me sudac isključi. Ako to ne bude dovoljno, onda još moram nekoga i udariti i izazvati prekid. To im nije bilo dovoljno, nego su me još i 'u srce takli'. Na kraju poruke je stajalo 'Ako te Zenit zbog toga otpusti, nema brige, uvijek možeš doći u Hajduk'. Udarili su tamo gdje najviše boli, nisam znao bih li se smijao ili plakao - priznaje stoper Zenita, koji ne krije da je navijač Hajduka. Rekao je to uostalom i javno, na službenoj konferenciji za novinare, pred trenerom Spallettijem i ruskim novinarima.

Nikad ne bih mogao igrati u Dinamu, kaže Ivica

- Tako sam odgojen i tu nema pomoći. Kad je prošloga ljeta propao dogovor s Hajdukom, zvao me Mamić i ponudio da dođem u Maksimir. Odbio sam ga, rekao sam mu da sam jedan od onih koji to nikad ne bi mogli napraviti.  

Nakon konferencije Križanca je čekalo novo iznenađenje. Savjetnik u upravi Hajduka Fredi Fiorentini pripremio mu je dres Hajduka s brojem 4 i prezimenom Križanac na leđima. 

- Poklonit ćemo ti ga u svlačionici uoči utakmice - zaprijetio je Fredi. 

Nasmijao se i Križanac, doduše kiselo... 

- Pa vi stvarno niste normalni, a tko će objasniti ovim mojim Rusima da se vi zezate i da to nije za ozbiljno?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger